به گزارش کمال مهر به نقل از خانواده سبز:
مواد لازم برای شش نفر
روغن مایع: یک قاشق سوپخوری
پیاز بزرگ ریز خرد شده: یک عدد
هویج بزرگ رنده یا ریز خـرد شـده: یک عــدد
گوشت چرخ کرده: ۴۵۰ گرم
آب مرغ: نصف پیمانه
رب گوجه فرنگی: یک قاشق سوپخوری
آبلیمو: یک قاشق سوپخوری
جعفری خرد شده: یک قاشق سوپخوری
نخود فرنگی پخته شده: یک پیمانه
ذرت پخته شده: نصف پیمانه
دارچین یا آویشن: یک قاشق چایخوری
کره: ۵۰ گرم
شیر: نصف پیمانه
سیب زمینی: ۸۰۰ گرم
نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه
سیبزمینیهای پخته را له یا رنده میکنیم. فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم. روغن را در تابه ریخته، پیاز را اضافه کرده و تفت میدهیم، سپس گوشت را افزوده و به تفت دادن ادامه میدهیم. نمک و فلفل، ادویه و رب گوجهفرنگی را افزوده و کمی تفت میدهیم. هویج، ذرت، نخودفرنگی و جعفری را اضافه میکنیم. آب مرغ را ریخته و اجازه میدهیم مواد حدود ۱۰ دقیقه پخته و آب غذا کاملا کشیده شود. در آخر آبلیمو را اضافه کرده و مواد گوشتی آماده را در ظرف نشکن مناسب ریخته و خوب پرس میکنیم. (مواد نباید آب داشته باشد) سیبزمینی را با کره نرم شده مخلوط کرده و شیر را کمکم به آن اضافه میکنیم، در حدی که مایه هنوز سفت باشد و سیبزمینی شل نشود. نمک و فلفل را افزوده و پوره سیبزمینی آماده شده را روی مواد گوشتی به صورتی که همه سطح گوشت را یکسان بپوشاند، میریزیم. با قاشق مواد را حسابی پرس میکنیم. با چنگال روی پوره را به دلخواه، نقش انداخته، سپس ظرف را در فر گرم شده حدود نیم ساعت قرار میدهیم تا خوراک پخته و روی پوره طلایی شود.
نکات
می توانید برای تهیه رویه (پوره سیب زمینی) سیب زمینی له شده را با یک عدد تخم مرغ مخلوط کرده و از کره و شیر استفاده نکنید.
شپردز پای یا پای چوپان یک غذای سنتی کشور انگلیس می باشد، ولی امروزه در اکثر کشورهای جهان مورد استقبال قرار گرفته است. این پای مغذی منبع بسیار خوب پروتئین و نشاسته است. این خوراک به این دلیل نامگذاری شده که اصل غذا از گوشت است.
شپرد نیز به معنی چوپان است.
این خوراک از یک پایه گوشتی و یک رویه سیب زمینی تشکیل شده است.
انتهای پیام/ص