به گزارش کمال مهر «باغ سیب مهرشهر کرج جان گرفت»، «باغ سیب مهرشهر کرج به عزا نشست» این سناریویی است که طی سه سال گذشته در البرز شاهد آن هستیم درباره باغی که به عنوان ریه تنفسی شهر کرج بارها دستخوش حوادث قرار گرفته و امروز پس از گذشت سه سال می توان آن را باغ بی برگی نام نهاد چرا که به واسطه بی مهری حال و روز خوشی در آستانه بهار ندارد.
بهمن ماه سال ۹۳ بود که اساتید و متخصصان عرصه کشاورزی اعلام کردند۱۰۰% درختان باغ سیب مهرشهر دچار آفت و بیماری هستند، و ۶۰% درختان باغ نیز درحال از دست دادن کاربری خود می باشند و باید فکر اساسی برای احیای آنها شود، در غیر اینصورت فاتحه باغ را باید خواند.
صحبت کارشناسان درباره احیای باغ سیب مهرشهر کرج به عنوان تنها ریه تنفسی شهر در حالی بود که آن زمان مسئولین رویای تبدیل این باغ به پارک و مکان تفریحی را در سر می پروراندند و البته اردیبهشت سال ۹۳ در فاجعه ای قریب به ۲ هزار اصله درخت این باغ قلع و قمع شد و باغ سیب به عزا نشست و این بهانه ای برای متولیان امر برای تغییر کاربری این باغ بود!
سناریوی غم بار باغ سیب آنقدر حزن انگیز و درد آور بود که بارها و بارها مردم را در مناسبت های مختلف و روز هوای پاک ناچار به تجمع کرد تا آنها خواستار احیای ریه تنفسی شهر کرج بودند چرا که در سال ۹۲ این باغ تبر و آتش را نیز تجربه کرده و مورد بی مهری مسئولین قرار گرفت.
و اما طی روزهای اخیر اخباری مبنی بر تخریب باغ سیب دست به دست شد تا در نهایت دادستان کرج تغییر کاربری آن را خط قرمز دستگاه قضایی استان عنوان کرد به تیتر۱ گفت: باغ سیب کرج برای سال ها، قربانی اختلافات چندین دستگاه بود که در آن ذی نفع بودند و حتی برخی مترصد تغییر کاربری بودند ولی با ورود دستگاه قضایی استان از اواسط سال قبل، دستگاه ها موظف شده اند تا پایان سال ۹۶، مقدمات لازم برای احیای این باغ را به سرانجام برسانند.
حاجی رضا شاه کرمی افزود: یکی از مصوبات شورای حفظ حقوق بیت المال جایگزینی نهال های دارای عمر مفید و اصلاح شده با درختان کنونی است و این اطمینان را به مردم استان می دهیم که با پشتیبانی آن ها اجازه تغییر کاربری یا تخریب این باغ را به هیچ فرد یا ارگانی نخواهیم داد.
به دنبال اظهارات دادستان کرج ۲۵ بهمن ماه استاندار البرز از باغ سیب کرج بازدید کرد و در حاشیه آن باغ سیب را در آینده فضایی برای الگوی باغداری در کشور اعلام کرد و گفت: درختان آفت زده این باغ توسط بنیاد مستضعفان با مجوز کارشناسان جهاد کشاورزی استان البرز جمع آوری و ارقام نهال های مرغوب ماحصل دستاورد محققان و کارشناسان از محل اعتبارات تخصیص یافته بنیاد مستضعفان جایگزین شده است.
و اما فاز احیای باغ سیب مهر شهر کرج شامل جایگزینی درختان و ارقام فرتوت و مسن باغ با واریته های با کیفیت و مقاوم با در نظر گرفتن جمیع شرایط از جمله زیست محیطی، توجیه اقتصادی، مقاوم به شرایط آب و هوایی و …… بوده و در سه مرحله اجرا خواهد شد.
فضل الله خدایی مجری طرح احیای باغ سیب مهر شهر کرج نیز می گوید: بنیاد مستضعفان برای اجرای کامل فازهای احیای باغ سیب مهر شهر کرج بیش از ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته است که بخش قابل توجهی از ان تا کنون هزینه شده است.
به گفته استاندار البرز تا کنون ۱۰۰ هزار کشت جدید در باغ سیب در راستای احیای آن انجام شده است تا این باغ به عنوان نمایشگاهی جدید از فناوری های کشاورزی در سطح کشور در آینده تبدیل شود.
حال باید دید روزهای خوش در انتظار باغ سیب مهرشهر کرج خواهد بود و بار دیگر شکوفه های زیبای آن چشم رهگذران را می نوازد یا روزها و سال های آتی نیز همنشین تبر، آتش و بی تدبیری خواهد شد و بار دیگر به عزا می نشیند؟!
منبع : البرز ۲۴