دکتر فریدون آشنایی، فوق تخصص بیماریهای قلب اطفال در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: به طور کلی علل سوء تغذیه در بیماران مادر زاد قلب به سه گروه: دریافت ناکافی مواد غذایی، جذب ناکافی مواد غذایی وافزایش نیاز به کالری تقسیم میشود.
وی افزود: تعداد کثیری از بیماران مبتلا به بیماری مادر زادی قلبی، تنفس تند دارند که این مسئله باعث خستگی زودرس آنها شده و هنگام تغذیه با شیر مادر، معمولا تغذیه کاملی انجام نمیدهند همچنین در این بیماران ممکن است عدم هماهنگی بین مکیدن، بلعیدن و تنفس وجود داشته باشد.
دکتر آشنایی تصریح کرد: بعضی از بیماران به دلیل استفاده از داروهایی برای درمان بیماریهای مادر زادی قلبی با ایجاد تهوع، استفراغ، بیاشتهایی و اسهال باعث اختلال تغذیهای میشوند.
وی افزود: بیماران مادرزادی قلب به دلیل ورم دیواره روده و همچنین کاهش خون رسانی روده، دچار کاهش جذب مواد غذایی از دستگاه گوارشی میباشند.
دکتر آشنایی همچنین تصریح کرد: به طور کلی این بیماران نیاز به کالری بیشتری نسبت به هم سن و سالان خود دارند به طوری که شیرخواران مبتلا به این بیماری، ۲۰ تا ۴۰ درصد کالری بیشتر از همسالان خود نیاز دارند زیرا تعداد تنفس و ضربان قلب و همچنین استرس متابولیکی ناشی از نارسایی قلب باعث افزایش سوخت و ساز و در نتیجه افزایش نیاز به کالری بیشتر میگردد.
وی افزود: در کوتاه مدت، سوء تغذیه باعث کاهش توانایی کودک در مقابل عفونتها شده و در دراز مدت باعث اختلال رشد و تکامل و در بعضی بیماران، کاهش ضریب هوشی میگردد.
انتهای پیام/