به گزارش گروه استانی«کمال مهر»؛»، دکتر قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت در حاشیه جلسه شورای عالی طب سنتی در شهرک دارویی برکت در استان البرز گفت: در زمینه طب سنتی کوتاهی های زیادی شده در طول ۲۰۰ سال گذشته وجود داشته است و البته خوشحال هستیم که در این ۱۰ سال اخیر توجه جدی در وزارت بهداشت و شورای عالی انقلاب فرهنگی به این حوزه شده است، و ما هم اکنون تعداد قابل توجهی دانشگاه در این زمینه داریم و پزشکان طی یک دوره سه ساله متخصص طب سنتی می شوند و همچنین در زمینه دارو سازی هم دکترهای داروسازی برای ارائه دارو های گیاهی و سنتی چنین روندی را خواهند گذراند.
وزیر بهداست با اشاره به اینکه باید ساماندهی فراگیرتر و گسترده تری در این حوزه داشته باشیم افزود: ما شورای عالی طب سنتی را تشکیل دادیم که مصوبات خیلی مثبتی داشته است در جهت تسهیل در ورود به این رشته و هم در جهت تعریف مشوق برای کسانی که وارد این رشته می شوند تا بتوانند وارد بازار شده و سلامت کده دایر کنند، در یک بازه زمانی حدود ۸ سال نزدیک به ۳۰۰ فارق التحصیل در این رشته داشتیم.
قاضی زاده هاشمی در خصوص تصمیمات اتخاذ شده در جلسه امروز شورای عالی طب سنتی اظهار داشت: امروز برای حضور بیشتر بخش خصوصی تصمیماتی گرفته شد، همچنین برای احداث داروخانه های گیاهی در کشور با آن شکل متفاوت از داروخانه های صنعتی، خروج فارق التحصیلان این رشته تصمیماتی مثبتی گرفته شد.
عضو شورای عالی طب سنتی با اشاره به برنامه های آینده این شورا عنوان کرد: برای کسانی که در این رشته در حال فعالیت اند و پزشک نیستند، آیین نامه هایی پیشنهاد شد تا در جلسه بعدی تصمیم گیری شود و امیدواریم بتوانیم دوره هایی را هماهنگ کنیم که افراد با گذراندن آن بتوانند یا در جهت پخش دارو و یا در بخش طبایت سنتی فعالیت کنند.
وی با مطرح نمودن این مسئله که ساماندهی این بخش راحت نیست و نیازمند کمک همه است ادامه داد: ساماندهی طب سنتی راحت نیست ولی به اعتقاد من شدنی است، در عین حال به مرور زمان هم این ترقیب تشویق خواهد شد که کسانی که در طب سنتی قرار است کار کنند بدانند، این طب یک طب مکمل است و جایگزین نیست، و هم طب مدرن بداند که بی نیاز از طب سنتی نیست.
قاضی زاده هاشمی در خصوص مشکلات و آسیب های طب سنتی افزود: یک مشکلی که الان طب سنتی دارد ورود افراد کم اطلاع و سودجو است، که آسیب های را به سلامت می رساند، اینها از صحن اعتماد مردم به طب سنتی که میراث ملی ما است سو استفاده می کنند و به دنبال سودجویی هستند، داروهایی که بعضاً تقلبی است تجویز و تشخیص های نامربوط می شود.
وزیر بهداشت درباره ساماندهی عطاری های اظهار داشت: البته عطاری ها زیر نظر ما نیست و وزارت صنعت متولی است، در عطاری ها فقط دارو پخش نمی شود و اگر هم دارو پخش شود حتماً باید از قوانین نظام سلامت تبعیت شود، در بسیاری از موارد تشخیص و درمان هم صورت می گیرد که مربوط به حوزه درمان است اما امیدواریم در آینده که تعداد فارق التحصیلان این رشته بیشتر شوند و خبرگان این حوزه که عطاران قدیمی هستند یک تشکلی داشته باشند، بتوانیم ساماندهی خوبی در این حوزه داشته باشیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا مجروحان حادثه تروریستی عراق به کشور منتقل شدند افزود: طبق آن چیزی که سفارت اعلام کرده ما مجروحی در عراق نداریم ولی هنوز مطمئن نیستیم، به دلیل اینکه در ایام اربعین تعداد بالای جمعیت حضور داشتند طبعاً یک نابسامانی در اعلام آمار ها وجود دارد.
قاضی زاده هاشمی در مورد حادثه قطار سمنان نیز گفت: در مورد حادثه قطار ما مجروحی غیر از ۱۱ نفری که اعلام کردیم نداریم که بعضی از آنها باید مرخص شده باشند.
وی با ابراز تاسف از وضعیت مسمومیت با گاز مونواکسید در کشور خاطر نشان کرد: متاسفانه آمار امسال قابل توجه و نزدیک به ۲۵۳۰ مسمومیت است و ا این تعداد نزدیک به ۲۲۳ نفر فوتی بوده اند، استان های تهران و اصفهان و فارس هم بالاترین تعداد را داشتند، این تعداد علی رغم اطلاع رسانی خوبی است که رسانه های و صدا وسیما داشته اند؛ علت آن هم بی توجهی است و باید نکات ایمنی را رعایت کنند.
وزیر بهداشت با اشاره به کمبودهای حوزه سلامت در استان البرز عنوان کرد: استان البرز تعداد تخت های بیمارستانی که اضافه شد ۱۴۰۰ تخت است، که در تاریخ خود این استان بی نظیر است، در کل کشور هر ساله ۱۸۰۰ تخت اضافه می شود که در این استان اندازه یک سال کل کشور ما توسعه داشتیم.
انتهای پیام/