مدیر جهاد کشاورزی کرج، محمد تاجدینی در گفتگو با خبرنگار “تیتر۱” گفت: آبی که از قدیم در دشت کرج سهمیه ای از سد کرج بود، امروز به دلیل استفاده یک استان دیگر ، ما را با محدودیت استفاده مواجه کرده است و اکنون مشکل تأمین آب از موانع مهم توسعه کشت محصولات کشاورزی در کرج است.
وی افزود: ما برای مقابله با این مشکل به دنبال این هستیم که بهره وری از آب موجود را بالا ببریم و با استفاده از بذور پر محصول و کم توقع نیاز آبی کشاورزان خود را برطرف نماییم تا با توجه به اهمیت تولید ملی در این مقطع بتوانیم معذوریتهای خود را در امر تولید ساماندهی و رفع کنیم.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان کرج در ادامه با بیان اینکه رساندن بذور اصلاح شده و مرغوب به کشاورزان از مهمترین برنامه های ما در فصل زراعی که پاییز هر سال می باشد است اظهار داشت: در بحث های حمایتی کشاورزان در زمینه استفاده از کودهای شیمیایی و تغذیه مزارع و همچنین بذر مرغوب تمام تلاش خود را می کنیم که از محصولات ایرانی استفاده نماییم و خیلی از بذرها توسط مؤسسه اصلاح بذر و نهال استان البرز انجام می شود.
تاج الدینی افزود: مقداری از بذرهای دانه های روغنی مورد نیاز کشاورزان توسط داخل و بخشی دیگر که دارای مرغوبیت زیادی است نیز با واردات این محصول از کشورهای پیشرفته تأمین می شود تا بتوانیم عملکرد برداشت محصولات را به نحوی تغییر دهیم که کشاورزان سود بیشتری از زحمات خود ببرند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: همچنین تلاش می کنیم تا مشکلات کم آبی را با استفاده از تغییر در تکنیکهای زراعی برای افزایش راندمان آب، استفاده از سیستم های نوین آبیاری تحت فشار، تغذیه گیاه از جهت بالا بردن مقاومت در برابر استرسهای موجود گیاهی و غیره رفع کنیم.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان کرج در پایان خاطر نشان کرد: به دنبال این روشها امیدواریم عملکرد راندمان کشت را به نحوی بالا ببریم که ضرر و زیان کشاورزان تا حد زیادی پایین بیاید.
وی افزود: توجه به بخش کشاورزی در تقویت پایههای اقتصادی استان و کشور تأثیر زیادی دارد و باید از تمام قابلیتهای منطقه در این راستا استفاده کرد.
بهزاد پارسا مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان البرزدر خصوص سهمیه مردم استان البرز از سد کرج و طالقان در گفت گو با خبرنگار “تیتر۱” گفت: ۵۵میلیون از آبهای سدی برای استان البرز در نظر گرفته شده است .که ۳۵ میلیون از سد طالقان و ۲۰ میلیون ازسد کرج می باشد.که جابه جایی آبها صورت گرفته است که از سد طالقان دریافت می شود.
وی باتوجه به بحران کم آبی و پیش بینی ۵ ساله ی آب این استان ادامه داد:
مطالعاتی روی شرکت مدیریت منابع آب مشاور یکم در حال انجام است ک یک مشاوره ی طرح میان مدت و بلند مدت آب استانهای تهران البرز و قزوین انجام می شود که در آینده ای نزدیک به جمع بندی نهایی خواهیم رسید و اطلاع رسانی صورت می گیرد.
سیاستگذاری، برنامهریزی و استفاده صحیح و بهینه از ابزار های به جا و درست در کشاورزی، اصولاً در کشورهای جهان سوم با چالشهای متفاوتی روبهرو است و نیاز به تحلیل و بررسی و استفاده از تولیدات و تولیدکنندگان داخلی دارد .در کشور ما استفاده نا صحیح ازابزار آلات و شیوه های آبیاری ، نیز بالطبع بر این مسئله جدی و مهم دامن زده است واین مسئله را با فراز و نشیبهای فراوانی روبهرو کرده است وهنوز تا دستیابی به جایگاه واقعی فاصله بسیار دارد...
مصطفی کشتکارازتولید کنندگان این صنعت در گفت گو با “تیتر۱” افزود: امروزه در جهان، تجهیرات کشاورزی بسیار گسترده و پیشرفت کرده است.که ما با تولید نوارهای آبیاری تیپ سعی در این داشته است که در عرصه ی آبیاری از دنیا عقب نمانیم وبا تولید محصول آبیاری راندمان کاری کشاورزان را بالاببریم.
کشتکار ادامه داد: محصول آبیاری ارائه شده به نحوی است که از شیوه معمول غرقابی و آبیاری بارانی که شیوه ی بسیار نادرستی است فاصله گرفته است و از روشی جدید با استفاده از نوار هایی به نام نوارهای آبیاری تیپ استفاده می شود ، باید بگویم این محصول ۴۰ سال پیش توسط کشورهای اروپایی به دنیا عرضه شده است ، اما ایران به دلیل تصمیم اشتباه وزارت کشاورزی همچنان از روشی به نام غرقابی استفاده می کند که بسیار ناصحیح است و برای کشاورز و کشاورزی بسیار نا بهنجار است.
وی گفت: شیوه ی قدیمی غرقابی روشی بود که آب ، پس از آبیاری هدر رفت بسیار زیادی داشت و آب بسیار زیادی تبخیر ودچار انتقال بیماری از گیاهی به گیاه دیگر می شد. اما از مزایای شیوه ی جدید این است این شیوه مکانیزه یا همان روش آبیاری تحت فشار استفاده کرد. آبیاری تحت فشار روشی نوین از آبیاری است که در آن آب در مجاری بسته که شامل لولههای اصلی و فرعی است با فشار جریان مییابد و از سوراخهایی که به آنها قطره چکان، آبپاش، آبفشان یا نازل گفته میشود به صورت قطره یا ذرات ریز خارج میشود و بدین طریق از تلفات آب در مسیر انتقال و در داخل مزرعه جلوگیری شده و آب بهاندازهای که لازم است به مزرعه و محصول داده میشود که این راهکار باعث می شود راندمان کاری کشاورزان را تا ۸۰درصد افزایش دهد و از طرفی از هدر رفت آب جلوگیری می کند و آب صرف گیاه می شود که همین مسیله باعث افزایش تولیدات محصولات کشاورزی و بهبود کیفیت محصول می شود.
وی ادامه داد:اغلب کشاورزان از این روش مطلع نیستند و یا از روش های پیشین بارانی استفاده می کنند که این مسدله موجب می شود روش های جدید کاربردی نداشته باشند.
وی درخصوص حضور شرکت های خارجی در کنار تولید کنندگان داخلی اظهار کرد:
ایران از لحاظ تکنولوزی روز در زمینه کشاورزی از دنیا عقب است…..
زیرامحصولات کشاورزی داخلی که ایران تولید کننده آنهاست بصورت کپی کاری از شرت های خارجی است .وایران در این زمینه هیچ الگویی از خود ندارد باید بگویم باوجود شرکتهای خارجی و تولیدکنندگان خارجی ایده در ذهن تولیدکنندگان داخلی شکل می گیرد و یا از طرفی تولیدکنندگانی که دارای ایده هستند با وجود این شرکتها به ایده های خود اضافه می کنند و سعی در تولید محصولات باکیفیت و مثمر ثمر می شود
وی درآخر گفت : امیدوار هستم مسئولین با حمایت خود از تولید کننده گان داخلی و شیوه های نوین بتوانند فصل جدیدی از شیوه آبیاری در عرصه کشاورزی اقدام کنند.
انتهای پیام/