به گزارش«کمال مهر»؛؛ با اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا صبح امروز دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواه آمریکا گوی سبقت را از رقیب خویش هیلاری کلینتون ربود و با کسب اکثریت آرا الکترال راهی کاخ سفید شد و بر سکان ریاست آمریکا تکیه کرد. در این میان افراد مختلفی از مسئولان لشکری و کشوری نسبت به برگزیده شدن ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری واکنش های مختلفی را نشان دادند که در ادامه به آنها می پردازیم.
روحانی: نتیجه انتخابات آمریکا اثری در سیاستهای ایران ندارد
حسن روحانی رئیسجمهوری صبح در جلسه هیئت دولت در واکنش به پیروزی ترامپ درانتخابات ریاست جمهوری آمریکا، گفت: موقعیت آمریکا در جامعه بینالمللی و افکار عمومی جهان به دلیل سیاستهای غلط تضعیف شده و شکاف بیشتر با جامعه جهانی و اروپا به این موقعیت، بیشتر ضربه خواهد زد.
وی ادامه داد: نتیجه انتخابات آمریکا، نشان التهابات و عدم ثبات داخلی آمریکا مدتها باقی خواهد ماند و زمان زیادی میبرد که این اختلافات و مشکلات داخلی حل شود.
رئیسجمهوری با اشاره به اینکه “عزت و استقلال ایران در این است که مواضع ما فقط از خواست و اراده مردم ایران اثر میپذیرد و با تغییرات در دولتهای خارجی تغییر نمیکند”، تأکید کرد: نتیجه انتخابات آمریکا، اثری در سیاستهای جمهوری اسلامی ایران ندارد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی: نتیجه انتخابات آمریکا بر سیاستها و اقدامات کشورمان در ابعاد سیاسی، اقتصادی و امنیتی تاثیری ندارد
علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اظهارداشت: نتیجه چهل و پنجمین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نشان داد که سرخوردگی و بی اعتمادی اکثریت جامعه به ساختار و رویههای جاری در این کشور واقعی و رو به ازدیاد است.
شمخانی با اشاره به نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که حاوی پیامی روشن از اعتراض اکثریت جامعه بود، اظهار داشت: فقدان رویکردهای ایجابی در رای مردم و بی اعتنایی به تبلیغات سنتی و بی محتوای غولهای رسانهای رخداد بسیار مهمی است که میتواند چالشهای متراکم درون هیئت حاکمه این کشور را بیش از پیش توسعه دهد.
وی گفت: بی توجهی دولتمردان به خواست اکثریت جامعه که پیامهای آن به وضوح در جنبش وال استریت و اعتراض سرکوب شده طبقات غیر برخوردار جامعه آمریکا بروز یافت، شرایط اجتماعی در این کشور را غیر قابل پیش بینی کرده است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به سوالی در خصوص تاثیر گذاری نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر تحولات منطقهای و بینالمللی در ابعاد سیاسی، امنیتی و اقتصادی، افزود: در تبلیغات انتخاباتی کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا بیش از آن که برنامه و سیاست اجرایی اعلام شود، طرفین بر افشاگری و رسوا کردن افراد و احزاب اصلی متمرکز بودند و از این رو هنوز امکان ارائه برآورد دقیقی در این خصوص وجود ندارد.
شمخانی با بی تاثیر عنوان کردن نتیجه انتخابات آمریکا بر سیاستها و اقدامات کشورمان در ابعاد سیاسی، اقتصادی و امنیتی اظهار داشت: اصولاً مشی مستقل و رفتار هوشمندانه جمهوری اسلامی ایران بر خلاف برخی کشورهای منطقه در هیچ مقطع زمانی متاثر از تغییر حاکمیت در دیگر کشورها نبوده و سیاست نه شرقی و نه غربی کشورمان با پشتوانه حمایت مردمی و اتکا به ظرفیتهای داخلی، مسیر روشن خود را بر اساس حکمت، عزت و مصلحت طی خواهد کرد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی در پایان ابراز امیدواری کرد که انتخابات اخیر آمریکا برای دولتمردان این کشور زمینه ایجاد بازبینی در سیاستهای منطبق بر بی توجهی به منافع اکثریت و صرف منابع بی شمار برای پیگیری سیاستهای مبتنی بر سلطه جویی، مداخله و جنگ و خونریزی در سایر کشورها رافراهم کند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس: مردم آمریکا از سیاستهای تجاوزگرایانه و بحرانساز خسته شده بودند
وی افزود: انتخابات آمریکا با یک مقدمه و پیشزمینه بسیار دردسرساز شروع شد و آن افشای چهره واقعی آمریکا برای همه ملتها بود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس با تاکید بر اینکه هیچ کس تصور نمیکرد انتخابات آمریکا چنین پشت پرده افتضاحی داشته باشد، افزود: البته بسیاری از تحلیلگران از نتایج انتخابات آمریکا مطلع بودند اما عموم مردم از آن اطلاع نداشتند که چه اتفاقی در انتخابات آمریکا رخ میدهد.
نقوی حسینی یکی از پیامدهای انتخابات آمریکا را افشاگری نامزدهای انتخابات دانست و تصریح کرد: افشاگری نامزدها بسیاری از ابعاد و زوایای مبهم تقلب در انتخابات آمریکا را افشا کرد به طوریکه هر دو جناح جمهوریخواه و دموکرات به تقلب در انتخابات آمریکا اعتراف کردند.
وی با بیان اینکه در انتخابات آمریکا همواره تقلب صورت میگیرد و انتخابات به شکل واقعی برگزار نمیشود، گفت: انتخاب «ترامپ» نشان داد که مردم آمریکا از سیاستهای تجاوزگرایانه، خصمانه و بحرانساز حکومتشان ناراحت و خواهان تحولاتی هستند اما آدرسی که به آنها داده میشود درست نیست و آنها دوباره به جمهوریخواهان پناه بردهاند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس خاطر نشان کرد: امیدواریم تحولات انتخابات آمریکا درسی برای جمهوریخواهان باشد و از سیاستهای بحرانآفرینی و دخالتآمیزشان در کشورهای دیگر دست بردارند.
وزیر امور خارجه کشور : رییس جمهور آینده آمریکا موظف به رعایت تعهد چندجانبه برجام است
محمدجواد ظریف هم امروز پس از دیدار با لازار کومانسکو همتای رومانیایی و امضای دو سند همکاری، در نشست مشترک خبری در پاسخ به سوالی پیرامون نتایج انتخابات آمریکا با بیان اینکه “رسم ما این است که در امور داخلی سایر کشورها دخالت نمی کنیم.” گفت: با توجه به این که ایران و آمریکا روابط سیاسی ندارند، مهم آن است که رییس جمهوری آینده آمریکا موظف به رعایت تعهد چندجانبه برجام است و ما یقین داریم که جامعه بین المللی نیز این توقع را از ایالت متحده آمریکا خواهد داشت. رییس جمهوری آمریکا باید واقعیت های امروز جهان را به خوبی درک کند و سیاست هایش را با واقعیت جهان ارتباط دهد.”
سخنگوی وزارت امور خارجه: ملاک برای مردم ایران عملکرد و سیاست های اجرایی دولت آمریکاست
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه در خصوص اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: مردم ایران و جمهوری اسلامی ایران از سیاستها و رویکرد گذشته دولتمردان آمریکا طی دهههای گذشته تجربیات ناخوشایند و تلخی داشته و دارند، آنچه برای ایران و مردم آن مهم ، قابل اعتنا و ملاک در ارزیابی آنها خواهد بود،عملکرد و سیاستهای اجرایی دولت آینده آمریکاست که از مواضع و اظهارات تبلیغاتی انتخاباتی ایشان در دوران رقابت های انتخابات از اهمیت بیشتری می تواند برخوردار باشد.
قاسمی سیاستهای دولتهای گذشته آمریکا و مداخلات در امور کشورهای منطقه را عامل اصلی تشدید خشونت، افراط گرایی و تشدید و تحریک احساسات مردم مسلمان منطقه دانست. شرایط ناپایدار و بیثباتی کنونی در منطقه استراتژیک خاورمیانه، خلیج فارس، خلیج عدن و دریای سرخ و تهدیدهای ناشی از ترویج خشونت و افراطی گری و گسترش تفکرات منحط و خطرناک و تروریستی انواع گروه ها مانند داعش که جمهوری اسلامی ایران در خط مقدم مقابله با آن قرار دارد، همگی گویای لزوم بازنگری و بازاندیشی جدی در سیاست منطقهای آمریکاست.
وی تصریح کرد: ما این اطمینان را می دهیم که برای هر شرایطی آمادگی لازم را داریم و نکته اشتراک همه سناریوهای ما این است که برنامه هسته ای ما رو به جلو و با اهداف تعیین شده باشد.
وی با بیان اینکه هرگاه رئیسجمهور آمریکا جمهوریخواه بوده باز هم ما مورد تهدید و آسیب و دشمنی اینها بودهایم، افزود: نمونههای آن هم ریگان و بوش است که جمهوریخواه بودند.
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: وقتی هم که دموکراتها روی کار بودند همینطور، سیاستهای آمریکا درباره ایران بر اساس تغییر رؤسای جمهور تغییری نمیکند چون یک نظام سیاسی در آنجا مستقر است که این نظام سیاسی اساساً اهدافش را بر اساس یک رابطه ظالمانه بین آمریکا و بقیه کشورها تعریف میکند که اینگونه مناسبات خارجی آمریکا مستقل از نوع حزبی است که بر سرکار میآید.
وی با تأکید بر اینکه تغییر خاصی با تغییر رئیس جمهوری آمریکا احساس نمیکنیم، گفت: برای ما هم تفاوت معناداری ندارد که کدام یک از کاندیداها رأی بیاورند و رئیسجمهور شوند چون احساس میکنیم که نه در سیاستهای منطقهای و نه در سیاستهای جهانی و نه در سیاستهای کلی آمریکا برای تعامل با بخشهای جهان تغییر خاصی رخ نمیدهد؛ این را تجربه ۴ دهه گذشته ما ثابت میکند.
وی همچنین درباره عملیات آزادسازی موصل با بیان اینکه معمولاً پس از شروع عملیات نظامی زمان دقیقی را برای پایان آن نمیتوان پیشبینی کرد، تصریح کرد: امیدواریم بهزودی شاهد فتح موصل باشیم.