منصور پورحیدری پدر معنوی آبی ها طی ماه های گذشته به دلیل بیماری در بیمارستان بستری شد و طبق گفته های امید ابراهیم شاه که به دلیل آشنایی با خانواده منصور پورحیدری مدیریت روند درمان این مربی را در دست دارد در مورد آخرین وضعیت وی گفت: کمیسیون پزشکی انجام شد و پزشکها به این نتیجه رسیدند که غده درون ششهای آقای پورحیدری را عمل نکنند. دارو و درمان به اندازه محدود شروع شده و بیماری به غدد لنفاوی پورحیدری رسیده که باید تحت نظر باشد.
اما در نهایت پورحیدری اسطوره باشگاه استقلال پس از گذشت چند ماه در نهایت دار فانی را وداع گفت تا بیش از این استقلالی ها را غمناک کند .
شعار هواداران مقابل بیمارستان ایرانمهر و خداحافظی با پدر استقلال+فیلم
با منصور پورحیدری یک روز پیش از فینال جام حذفی + فیلم
آخرین وداع با پدر آبی ها / انتقال پیکر مرحوم پورحیدری به سرد خانه
انتقال پیکر منصور پورحیدری به بهشت زهرا در میان شعارهای هواداران فوتبال+فیلم
خانواده پورحیدری با اشک و آه بیمارستان را ترک کردند /انتقال پورحیدری به بهشت زهرا
پیام های تسلیت اهالی فوتبال برای پدر استقلال+تصاویر
تسلیت باشگاه پرسپولیس بابت درگذشت پورحیدری
فیلم بی تابی اعضای خانواده مرحوم پورحیدری
پیام تسلیت علی دایی به مناسبت درگذشت پورحیدری+عکس
چشمان اشک بار مسئولان استقلالی در بیمارستان /حضور هواداران آبی در بیمارستان
گزارش تصویری حضور هواداران و پیشکسوتان فوتبال و برخی مسئولان استقلال در بیمارستان ایرانمر
فضای سنگین و غم آلود بیمارستان ایرانمهر پس از درگذشت منصور پورحیدری+فیلم
تسلیت علی پروین به مناسبت درگذشت پورحیدری+عکس
علی کریمی درگذشت پورحیدری را تسلیت گفت+عکس
بیوگرافی منصور پورحیدری
فیلم خبر درگذشت منصور پورحیدری
حضور پورحیدری در هیات فوتبال +فیلم
پروین: پورحیدری با عزت از دنیا رفت
به یاد منصور پورحیدری+فیلم
حضور پورحیدری در تمرین آبی پوشان+ فیلم
گفتگو با پورحیدری و همسرش+ فیلم
بیوگرافی منصور پورحیدری
زادروز : ۶ بهمن ۱۳۲۴
زادگاه : تهران
سمت : بازیکن و مربی سابق فوتبال
تعداد فرزندان: ۲ فرزند (یک دختر و یک پسر)
منصور پورحیدری متولد ۶ بهمن ۱۳۲۴، بازیکن و مربی سابق فوتبال و پر افتخارترین مربی تاریخ باشگاه استقلال تهران است. منصور پورحیدری همسر فریده شجاعی، نایب رئیس سوم فدراسیون فوتبال است.
زندگی ورزشی منصور پور حیدری:
پورحیدری ابتدا در سن ۱۷ سالگی در باشگاه فوتبال دارایی بازی میکرد اما سپس به باشگاه تاج (استقلال) رفت و به مدت ۹ سال در تیم تاج به عنوان دفاع راست بازی کرد و در سال ۱۳۴۹ عنوان قهرمانی جام باشگاههای آسیا را به همراه تیم تاج بدست آورد.
آغاز مربیگری منصور پورحیدری:
بعد از اتمام دوره بازیگری، رایکوف مربی وقت تاج که تیم جوانان تاج را هم در دست داشت، بدلیل پشتکار و پیگیریهای فراوان منصور، او را به جوانان برد. رایکوف که از سال ۴۸ تا ۵۳ مربی تاج بود، بدلیل خستگی قادر به ادامه کار در تاج نشد و پس از باخت به تیم نفت آبادان در سال ۵۳ کنار گذاشته شد و تیم به علی داناییفرد رسید.
داناییفرد هم منصور پورحیدری را به عنوان کمک خود برگزید، هرچند در سال ۵۴ تنها ۸ بازی سرمربی تیم بود و سپس جکیچ به عنوان سرمربی تاج در سال ۵۵ انتخاب شد. جکیچ هم منصور پورحیدری را به عنوان کمک خود انتخاب کرد و نتایج مطلوبی را با تیم بدست آورد.
درسال ۱۳۵۷ قرارداد جکیچ با تاج فسخ شد و منصور پورحیدری به همراه جکیچ برای مدتی راهی کشورهای حاشیه خلیج فارس شد. او چند ماه پس از بازگشت مربی استقلال شد. البته لیگ در سال ۵۸ انسجام لازم را نداشت.
پورحیدری با پنج دوره حضور در ادوار رقابتهای آسیایی به عنوان سرمربی، رکورددار تاریخ باشگاه استقلال است که ۳۲ مرتبه مربیگری یک باشگاه در جام باشگاههای آسیا را به عهده داشتهاست. او در پنج دوره حضور خود؛ یک مقام قهرمانی، یک مقام نایب قهرمانی و یک مقام سوم جام باشگاههای آسیا و همچنین دو مقام چهارم جام برندگان جام آسیا را برای استقلال به ارمغان آورده است.
منصور پورحیدری در ۳۰۹ مسابقه مربیگری تیم فوتبال استقلال تهران را بر عهده داشته و ۸۱ بار به عنوان مربی در خدمت آبیپوشان بود که از این لحاظ در تاریخ باشگاه استقلال رکورددار است. پورحیدری رکورددار مربیگری در شهرآورد تهران نیز هست. منصور پورحیدری همچنین دارای یک رکورد دیگری هم بوده زیرا تنها کسی است که هم به عنوان بازیکن و هم به عنوان مربی توانسته قهرمان آسیا شود. وی درسال ۱۳۴۹ در حالی که یک بازیکن ۲۵ ساله بود، توانست به عنوان قهرمانی آسیا برسد و یک بار هم به عنوان مربی در سال ۱۳۷۰ توانست قهرمان آسیا شود.
زندگی شخصی منصور پورحیدری:
مربی لژیونر، منصور پورحیدری حتی در زندگی شخصی و خارج از میادین ورزشی هم، همواره تعصب خود را به تیم تاج نشان میداد به گونهای که حتی از تیم بسکتبال تاج، همسرش (فریده شجاعی و عضو فعلی فدراسیون فوتبال) را انتخاب کرد. ضمن اینکه خواهر خانمش (الهه شجاعی) هم عضو تیم بسکتبال تاج بود.
از تعصب منصور پورحیدری علاوه بر اینها میتوان به این موضوع اشاره کرد که در کنار خانم و خواهر خانمش، در مسابقات والیبال برای تشویق تیم تاج مقابل تیم پرسپولیس – که از چند بازیکن سابق تاج مانند امیر حیدری، خسرو نیاکیان و هوشنگ ملکلو تشکیل شده بود- به سالن هفت تیر فعلی میآمد و به تشویق تیم تاج میپرداخت و در طول مسابقه یک لحظه آرام نمینشستند.
حاصل ازدواج منصور پورحیدری با فریده شجاعی یک فرزند دختر به نام عسل و یک فرزند پسربه نام علی است که متولد سالهای ۱۳۷۱ و ۱۳۶۲ است. پورحیدری در مجموع ۳۹۰ مرتبه روی نیمکت استقلال نشستهاست.
افتخارات مربیگری منصور پورحیدری:
۱۹۸۳–۱۹۸۶: استقلال تهران
۱۹۸۶–۱۹۸۹: الاهلی امارات
۱۹۸۹–۱۹۹۲: استقلال تهران
۱۹۹۵–۱۹۹۶: استقلال تهران
۱۹۹۶–۱۹۹۸: فجرسپاسی
۱۹۹۸–۲۰۰۰: سرمربی تیم ملی ایران
۲۰۰۰–۲۰۰۲: استقلال تهران
۲۰۰۲–۲۰۰۳: صنعت نفت آبادان
افتخاران دوران بازیکنی منصور پورحیدری:
– سه عنوان قهرمانی جام باشگاههای تهران
– قهرمانی جام باشگاههای ایران
– قهرمان جام دوستی و اتحاد
– سه دوره قهرمان جام میلز هند
– قهرمان جام تخت جمشید
– مقام سومی جام باشگاههای آسیا
افتخارات دوران مربیگری منصور پورحیدری:
– سه دوره قهرمانی باشگاههای تهران با استقلال: ۱۳۶۲، ۱۳۶۴ و ۱۳۷۰
– دو دوره قهرمانی در رقابتهای لیگ ایران (لیگ قدس و لیگ آزادگان) با استقلال: ۱۳۶۹ و ۱۳۸۰
– قهرمانی در جام باشگاههای آسیا با استقلال: ۱۹۹۱
– دو دوره قهرمانی جام حذفی ایران با استقلال: ۱۳۷۵ و ۱۳۷۹
– نایب قهرمانی و مقام سومی جام باشگاههای آسیا با استقلال: ۱۹۹۲ و ۲۰۰۲
– قهرمانی در بازیهای آسیایی ۱۹۹۸ به همراه تیم ملی فوتبال ایران
پورحیدری را شاید آغاز کننده مرحله جدید فوتبال ایران باید بدانیم چرا که او در کپنهاک مقابل دانمارکی که قهرمان اروپا بود، توانست یک تساوی بارزش بگیرد و نسل سوم فوتبال ایران را به خود باوری جدیدی در ابعاد بینالمللی برساند.
عکس های بستری شدن پورحیدری در بیمارستان