در این نشست وزیران خارجه کشورهای آمریکا، روسیه، قطر، ترکیه، عربستان، ایران، مصر، عراق، اردن و همچنین استفان دی میستورا نماینده سازمان ملل متحد در امور سوریه شرکت داشتند.
ایران، روسیه، عراق، ترکیه، اردن، مصر، عربستان و قطر در مذاکرات لوزان میهمان وزیر خارجه آمریکا بودند.
بسیاری از دیپلمات های حاضر در این نشست بخت دسترسی به توافقی درباره سوریه را بسیار کم رنگ پیش بینی می کردند.
در همین حال، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه پیش از حضور در محل مذاکرات، نسبت به نتیجه بخش بودن آن اظهار ناامیدی کرده بود.
اما لاوروف پس از پایان نشست گفت: طرفین بر سر حفظ ارتباط میان شرکتکنندگان و برگزاری دور بعدی نشست در آینده نزدیک توافق کردهاند.
وی همچنین اظهار داشت شرکت کنندگان در نشست لوزان، پیشنهادهای جالب توجهی داشتند.
اما نمایندگان عربستان در محل مذاکرات شفاف تر با خبرنگاران سخن گفته و اعلام کردند که «به هیچ توافقی نرسیدیم.»
«مولود چاووشاوغلو» وزیر خارجه ترکیه هم گفت: کشورش در این نشست، پیشنهادهایی در خصوص آتش بس و ارسال کمکهای انساندوستانه ارائه کرده ، البته وی به قبول یا رد این پیشنهادها اشارهای نکرده است.
چاووش اوغلو همچنین خاطرنشان کرد برای رسیدن کمکهای بشردوستانه به مردم سوریه، «جبههالنصره» باید سریعاً حلب را ترک کند. معارضان سوری باید راه خود را از جبههالنصره جدا کنند.
وزیر خارجه ترکیه در خصوص نتایج مذاکرات هم اظهارنظری کلی کرده و گفت شرکت کنندگان بر سر لزوم حل سیاسی بحران سوریه توافق کردند ولی برای اعمال دور جدیدی از آتشبس، اتفاق نظری حاصل نشده است.
«جان کری» وزیر خارجه آمریکا هم پس از این نشست مهم، بدون اشاره به دستاوردهای آن گفت: نشست لوزان، دیداری مبتنی بر تبادل نظر و گفتگوهای صریح بود و ممکن است به شکل گیری برخی رویکردهای مختلف منجر شود.
وی افزود: شرکت کنندگان در این نشست در موارد متعددی به توافق رسیدند که مهم ترین آن، ضرورت پایان دادن به درگیری بود.شماری از وزیران شرکت کننده نیز، ایده هایی را مطرح کردند.
وزیر امور خارجه آمریکا با اشاره به اینکه کشورهای شرکت کننده در نشست از روز دوشنبه تماس ها برای بحث در مورد گام های بعدی را از سر می گیرند، خاطرنشان کرد ای بسا به نقشه راهی برای گفتگوهای سیاسی درباره سوریه دست پیدا کنیم.
خبرنگار الجزیره نیز که در محل نشست حضور داشت اظهار کرد که مذاکرات بی نتیجه بوده است.
انتهای پیام/