تارخ انتشار: شنبه 27 شهریور 1395 - 18:10
کد خبر : 161192
بازدیدها: 177

خروج مفتضحانه سعودی‌ها از بازار نفت چین

باوجود تولیدکنندگانی که در آرزوی بالا بردن میزان سهم خود از بازار نفتی جهان هستند، چین به یکی از بزرگ‌ترین میدان‌های جنگ در سال‌های اخیر تبدیل‌شده است

به گزارش«کمال مهر»؛ به نقل از بیزینس اینسایدر، به‌صورت سنتی، عربستان سعودی بازار نفت چین را در سلطه داشته است اما صادرات نفت این کشور به چین طی چند سال گذشته با روند کاهشی مواجه شده است. این مسئله پنجره‌ای را برای سایر تولیدکنندگان نفتی بازکرده است که به فکر فعالیت بیشتر در این بازار باشند.

اما عربستان سعودی چگونه از این بازار کنار رفته است؟ مایکل تران، تحلیلگر و استراتژیست کالا در شرکت RBC کپیتال مارکت، اخیراً در گزارشی نوشته است: «این خروج از بازار نفت چین برای عربستان به‌سادگی هم صورت نگرفته است، درواقع رفتن عربستان از این بازار نه‌تنها با روش درستی انجام نگرفته بلکه بسیار مفتضحانه بوده است.»

از نکات حائز اهمیت در این مسئله این است که بر اساس آمار ارائه‌شده توسط تران، روسیه در سال جاری، سهم ۲۱۵ هزار بشکه‌ای صادرات روزانه به چین  را از میزان افزایش واردات ۶۳۰ هزار بشکه‌ای این کشور برای خود به دست آورده است. درواقع عربستان سعودی و روسیه در طول چند ماه گذشته برای رهبری بازار چین شانه‌به‌شانه هم پیش رفته‌اند. (گرچه این تنها روسیه نبوده است که با عربستان رقابت می‌کرده و سایر تولیدکنندگان نفتی مانند ونزوئلا و برزیل نیز در تلاش برای گرفتن سهمی از این بازار بوده‌اند.)

بااین‌حال با موافقت عربستان و روسیه در حاشیه اجلاس گروه ۲۰ در چین برای توسعه همکاری‌ها درزمینهٔ تولیدات نفتی و تشکیل کارگروهی برای ثابت نگه‌داشتن بازار، آن‌هم در چند هفته باقی‌مانده تا اجلاس اوپک در الجزایر، پیشرفت‌های خوبی درزمینهٔ همکاری کشورهای صادرکننده نفت به چین به وجود آمده است. همان‌طور که تران در یادداشت خود آورده است که این همکاری با توجه به موقعیتی که در بازار چین به وجود آمده است، حائز اهمیت است. در این یادداشت آمده است: «اگر روسیه همان‌طور که اخیراً مشخص‌شده است، خواهان همکاری با کشورهای عضو اوپک باشد، تنها رقیب بالقوه‌ای که باعث می‌شود عربستان بازار بیشتری را در چین از دست بدهد، ایران خواهد بود. ایران در دوران تحریم‌ها تنها ۵ درصد از بازار چین را در دست خود داشت اما بعد از برداشته شدن تحریم‌ها این میزان به ۱۰ درصد رسیده است و بدین ترتیب حضور چشمگیری در بازار چین دارد.

نکته قابل‌توجه این است که عربستان سعودی هنوز حضور پررنگی در دیگر بازارهای مطلوب منطقه چون هندوستان دارد که در حدود یک‌پنجم از واردات نفت این کشور را تأمین می‌کند. بااین‌حال «تران» بر این عقیده است که نباید ایران را در این بازارها نیز دست‌کم گرفت.

بر اساس داده‌های آماری تران، ایران طی چند ماه گذشته با بیرون راندن رقبای خود در هندوستان یعنی عراق، نیجریه و آنگولا رشد قابل‌توجهی در حضور در بازار واردات نفت هندوستان داشته است. واردات هندوستان در طول این دوران نسبت به سال گذشته ۱۶۰ هزار بشکه در روز افزایش داشته است و در همین مدت ایران نیز میزان صادرات نفت خود به هندوستان را در حدود ۲۸۵ هزار بشکه در روز افزایش داده است. در مقایسه با ایران، عربستان سعودی در همین مدت مشابه، تنها ۱۵ درصد از چیزی که ایران به دست آورده را به چنگ آورده است.

تران درنهایت در گزارش خود آورده است: «حرکات ایران در نشست آتی غیررسمی اوپک تماشایی خواهد بود.»

منبع: مهر
0
0
رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
”QR:
<div id="pos-article-display-72533"></div>
  • آخرین اخبار
  • چرا سازمان سیا از شبکه مادر پرده‌برداری کرده است؟/ رونمایی از شتاب‌دهنده آشوب‌ها در دانشگاه استنفورد! + تصاویر
    تلاش رضاخان برای مفت‌خور جلوه دادن روحانیت
    مهمترین اقدامات دولت سیزدهم در مهرماه ۱۴۰۱
    ماجرای خانه رؤیایی وزیر ایرانی در آمریکا چه بود؟
    دانشمندان علاوه بر تلاش‌های علمی برای رفع مشکلات کشور راهکار ارائه کنند
    امیر عبداللهیان: دریچه مذاکرات برجام همچنان «باز» است
    ما مثل هم نیستیم +عکس
    چشمی: اردوهای بعدی باید بهتر باشد/ حذف استقلال از آسیا، مایه شرم فوتبال ایران است
    قلعه‌نویی: سبک بازی تیم ملی را عوض می‌کنیم
    صدور حکم نهایی سه پرونده کثیرالشاکی در البرز
    مدیریت بحران البرز نسبت به ورود سامانه بارشی سرد هشدار داد
    جلب رضایت اولیای دم پس از ۲۳ سال در البرز
    انفجار گاز شهری در یک مجتمع مسکونی در فردیس
    مواد فروش منطقه کوهسار دستگیر شد
    دستگیری قاچاقچی مواد مخدر در نظرآباد
    هدایت پولدارها با هدایت فقرا متفاوت است؟
    افزایش میزان گردشگری داخلی با وجود مشکلات اقتصادی/ مقصران گرانی در حاشیه‌ی امن!
    نگاهی بر عملکرد احزاب و جناح‌های سیاسی در سال ۱۴۰۱
    حال جامعۀ ایران؛ «استحکام بنیۀ درونی» یا «فروپاشی»؟!
    از ملک سلمان دعوت می‌کنیم به تهران بیاید/ درهای مذاکرات هسته‌ای برای همیشه باز نمی‌ماند
    تمامی حقوق متعلق به وبسایت خبری تحلیلی کمال مهر بوده و هرگونه کپی برداری تنها با ذکر منبع مجاز خواهد بود.
    Powerd By: K...
    0
    افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
    ()
    x