به گزارش «کمال مهر»؛به نقل از مشهد پیام، همزمان با موج هجمههای دولت علیه لغو کنسرتها در مشهد و خراسان رضوی، مردم متدین و ولایت مدار مشهد با همراهی علمای دینی مشهد پای کار آمدند و اعتراض خود را به زیاده خواهی برخی مسئولین دولتی ابراز کردند.
آیت الله سید احمد علم الهدی، نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی که به حق علم هدایت را به دوش گرفته است، نسبت به برپایی کنسرتهایی که سراسر فساد و لااوبالیگری است واکنش نشان داده و حمایت از اینگونه اقدامات را مورد نقد قرار داده است.
حال این مسئولین دولتی، رئیس جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد هستند که در مقابل آیت الله علم الهدی قرار گرفتهاند تا با نشان دادن زور بازوی خود قدرتشان را به رخ بکشند.
دولتیها نه تنها در مقابل آیت الله علم الهدی ایستادهاند بلکه در مقابل تمام علمای دینی در مشهد و کشور نیز ایستادهاند و با توجه به اینکه مشهد شهری مذهبی است، بازهم دولتمردان به برپایی کنسرت در کنار بارگاه منو رضوی تاکید دارند.
چگونه میشود که در مکه و مدینه تمام شئونات دینی و حفظ حرمتها صورت میپذیرد ولی عدهای در داخل کشور اسلامی به اصول دینی توجه نکرده و میخواهند مشهد را مانند شهر کیش محلی برای برپایی کنسرت کنند.
همه علمای دینی در سطح کشور به حمایت از آیت الله علم الهدی که در صف اول مبارزه با فساد ایستاده است، برخواستهاند.
آیت الله علم الهدی، نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در مورد کنسرتها گفته است:
مشهد شهر گردشگری نیست، شهر زیارتی است، در همه جای دنیا شهرهای زیارتی قداستشان حفظ میشود.
اگر کسی میخواهد خوش گذرانی آزاد باشد چرا شهر زیارتی را برای زندگی انتخاب کرده است؟
چرا هرگونه فکر توریست پروری که در ذهن یک مدیر و فرد دولتی به وجود میآید، باشد در مشهد پرورانده شود؟
آیت الله اشرفی شاهرودی، استاد حوزه علمیه مشهد:
برگزاری کنسرت موسیقی در مشهد با معنویت و وجود مقدس حضرت ثامن الحجج(ع) و به ویژه حوزه علمیهای که مرکز پخش معارف اسلامی و آموزههای دینی است، مناسب نیست.
با توجه به اینکه نظام اسلامی بر اساس شرع اسلام و معارف دین برپا شده و به همین علت نیز برایش خون دادهاند، مسئولان اینگونه کارها را در ابتدا با علما و مراجع در میان بگذارند.
آیت الله سیدان، استاد حوزه علمیه مشهد: فرض میکنیم که کنسرت موسیقی در جایی از کشور برگزار شود، اما مشهد باید مانند قم استثنی باشد، مناسب این است که در مشهد این برنامهها نباشد.
آیت الله گرایلی، عضو شورای مدیریت حوزه ی علمیه ی مشهد:
نباید اجازه داد مشهد به عنوان شهر مذهبی در زمینه برگزاری کنسرت موسیقی فتح باب شود.
باید به برخی اولویتهای فرهنگی توجه کرد، توقع از مسئولان برای امور فرهنگی را بیش از آنچه که هست میدانم.
آیت الله صافی گلپایگانی، مرجع تقلید شیعیان:
این شهر به واسطه وجود مبارک حضرت علی بن موسی الرضا علیه الصلوه و السلام قداست و معنویت خاصی دارد و باید در همه برنامهها مراقب بود که شئون آن کاملا رعایت شود و مبادا خدشه ای وارد شود و خدای ناکرده شاهد وجود ملاهی و مناهی در آن باشیم.
لزوم زمینه سازی بیشتر برای بهره برداری معنوی از فضای این باید مورد تاکید قرار گیرد، باید فضای شهر مقدس مشهد را برای بهره برداری بیشتر معنوی زائران و مجاوران آماده کنید تا مردم بتوانند توشه های معنوی از این شهر به ارمغان ببرند.
آیت الله علوی گرگانی، استاد حوزه علمیه:
در جریان برگزاری کنسرت ها در مشهد مقدس آیت الله علم الهدی به خوبی ورود کردند حق هم با ایشان است و ایشان از بزرگان و شخصیت های ما است.
متاسفانه مسئولین ما بعلت سستی، کم لطفی کردند. برگزار کردن کنسرت نه تنها در مشهد مقدس شهر علی ابن موسی الرضا، بلکه بعلت ترویج موسیقی و ایجاد فضایی نامناسب که دارای تبعات بعدی است،در هیچ جایی مناسب نیست.
آیت الله حسن عالمی، عضو مجلس خبرگان رهبری:
شهرهای مذهبی شهرهایی هستند که مردم باید از اینها الگوی دین باوری و فضیلت مأبی را بگیرند و با خودشان به نقاط مختلف عالم ببرند، بنابراین فضای این شهرها باید متناسب با دریافت این فضیلت ها باشد و برگزاری کنسرت قطعا به این کار نه تنها کمک نمی کند بلکه تخریب کننده ی روحیه فضیلت جویی است.
این آقایانی که طرفدار برگزار کردن کنسرت در شهرهای مذهبی هستند و در این راستا انتقادهایی میکنند، هدف و انگیزه خدمت رسانی به مردم ندارند، انگیزه اینها خدمت به معنویت مردم و افزایش فضیلتها و پاک زندگی کردن مردم نیست، اینها با انگیرههای خاص سیاسی که معمولا در آستانه ی انتخابات است، این مطالب را بیان میکنند.
من تصور می کنم که آیت الله علم الهدی به وظیفه ی یک روحانی و عالم شرع و امام جمعه ی یک شهر عمل کرده و انجام وظیفه طلبگی دلیل نمیشود ایشان را مورد هجوم قرار دهند.
آیت الله علم الهدی به دنبال توسعه ارزشهای اخلاقی و دینی هستند اما آیا مطالب آقایان نیز در راستای توسعه ارزشها و تقویت روحیه معنوی مردم است یا کمک به فضای مسموم و نفسانی و شهوانی که خواست دشمن است؟ اینها را آقایان باید بنشینند و قضاوت کنند و راهی را انتخاب کنند که در پیشگاه خداوند بتوانند پاسخگو باشند.
آیت الله سید محمد حسینی زنجانی، عالم برجسته دین:
در رابطه با کنسرتهایی که در شهرها اجرا میشود، بر فرض اینکه جنبه حرمت یا حلال بودن موسیقی که بحث بین فقها هست و ما اگر برخی را مجاز بدانیم و برخی را مجاز ندانیم، اما ولایت یک حریم خاص و ویژهای است که اگر چیزی حلال هم باشد نمی توان آن را، آنجا انجام داد و خلاف شأن و جایگاه و احترام بارگاه رضوی است.
شایان ذکر است که؛ آیت الله علم الهدی تنها کسی نیست که در نسبت به برپای کنسرتها اعتراض خود را بیان داشته است، تمامی علما، طلبهها، اعضای شورای اسلامی شهر مشهد و مدین دین مردار مشهد با نماینده ولی فقیه هم صدا شدهاند.
دولت روحانی تنها در مقابل آیت الله علم الهدی ناستاده است، بلکه در برابر علمایی ایستاده که سالیانی از عمر خود را صرف امور دینی و مذهبی کردهاند، دولت روحانی در مقابل مردمی ایستاده است که در فاصله چند صد کیلومتری و یا چند وجبی بارگاه منور رضوی که قرار میگیرند، دست بر سینه میگذارند و ادای احترام میکنند.
هیچکس و هیچ دولتی این اجازه و توان را ندارد که بخواهد دل مردم و علمای مشهد را با برپایی کنسرت به در آورد؛ حفظ حرمت آن چیزی است که مردم مشهد آموختهاند، همسایگان امام رضا(ع) را عذاب ندهید.
انتهای پیام/رض