این در حالی است که، «سید علی گیلانی»، رهبر سرشناس حزب «حریت» کشمیر که اکنون در حصر خانگی به سر می برد،با ارسال نامه ای به چندین کشور اسلامی از جمله، ایران، ترکیه و عربستان، خواستار شکست این سکوت و میانجیگری این کشورها برای پایان درگیری در کشمیر شده است.
بااین وجود، در حال حاضر، با وجود کشته شدن بیش از ۵۰ نفر از مسلمانان کشمیر شاهد انفعال اکثرکشورهای اسلامی در این خصوص هستیم، در صورتی که بسیاری از این کشورها برای صدور پیام تسلیت درخصوص کشته شدگان حادثه «نیس» و کودتا درترکیه از یکدیگر پیشی می گرفتند.
این انفعال معنادار از سوی کشورهایی چون ترکیه و عربستان که به طور واضح اهدافی هم سو با غرب دارند کمی قابل اغماض است، اما سکوت دولت کشوری چون ایران، که مردم کشمیر مقاومت خود را الگویی از ایستادگی ۸ ساله آنان می دانند، قابل چشم پوشی نیست و بلاشک در اذهان عمومی مسلمانان منطقه، سوالات بسیاری را ایجاد خواهد کرد.
منطقه کشمیرکه اکنون در سایه سکوت رسانه ها و مجامع بین المللی،شاهد به بار نشستن فجایع تلخ انسانی است، سالها است که درگیر کشمکش های سیاسی بین دولت هند و پاکستان است.
براساس آمار، ۹۵ درصد از ساکنان کشمیر مسلمان هستند. گفته می شود، آن ها علاوه بر خواست الحاق به دولت پاکستان ،مانع اجرای الگوی «اشغال صهیونیستی» در سرزمین هایشان نیز شده اند، به طوری که مبارزات سیاسی آنها از زمان ممانعت فروش زمین به هندوها بُعد تازه ای بخود گرفته و باعث بروز مبارزات اجتماعی در کنار مبارزات سیاسی شده است.
کشمیر، از زمان تجزیه هندوستان(۱۹۴۷) تاکنون، با جنگ های بسیاری روبرو بوده وحتی صدور قطعنامه ۱۹۴۸-۱۹۴۹ که حق تعیین سرنوشت کشمیر را به عهده ساکنانش گذاشته است نیز نتوانسته مناقشات ۷۰ ساله در این منطقه را پایان بخشد.
در این بین، احزاب سیاسی بسیاری چون حزب «المجاهدین» و «حریت»، طی این سالها، سعی بر احقاق حق انتخاب مردم کشمیر داشتند. اخیرا نیز(۱۸ تیر۹۵)، به شهادت رساندن «برهان وانی» رهبر جوان حزب المجاهدین کشمیر،باعث خروش مسلمانان این منطقه و از سرگیری یورش پلیس هندوستان به کشمیر شده است.
حزب المجاهدین ، جزء احزاب پویای کشمیر بشمار می رود و توانسته است با بهره گیری از فیسبوک و توئیتر صدای مظلومیت مردم کشمیر را جهانی و خفقان موجود در این منطقه را به گوش جهان برساند و همین امر موجب شد تا دولت هند احساس خطر کرده و با هدف سرکوب این حزب، رهبر آن را به شهادت رساند، اما برخلاف تصور دولت، این مسئله نه تنها قیام مردم کشمیر را سرکوب نکرد بلکه موجب شد علیرغم اعلام حکومت نظامی، مردم در اعتراض به شهادت «برهان» تجمعات اعتراضی بزرگی را در خیابان های کشمیر تشکیل دهند.
درپی این اعتراضات و ایجاد درگیری شدید بین پلیس و مردم منطقه، تاکنون بیش از ۱۵۰۰ نفر زخمی و ۵۰ نفرکشته شده اند و قطع اینترنت و عدم اجازه ورود خبرنگاران به این منطقه، حکایت از بروز فجایع انسانی گسترده تری دارد، فجایعی که با کمبود غذا و دارو ، تشدید می شود و دیگر جایی برای توجیه سکوت مجامع بین المللی و سران کشورهای اسلامی باقی نخواهد گذاشت.
م. حاجی آقا
انتهای پیام/