تاریخ : جمعه, ۵ بهمن , ۱۴۰۳ Friday, 24 January , 2025
2

اسرائیل قسم خورده است خاویار ایران را نابود کند/ گوشتخوار شانه‌دار صهیونیست‌ها به جان ماهی‌های خاویاری ایران افتاد!

  • کد خبر : 149361
  • ۲۸ تیر ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۵
اسرائیل قسم خورده است خاویار ایران را نابود کند/  گوشتخوار شانه‌دار صهیونیست‌ها به جان ماهی‌های خاویاری ایران افتاد!

اخیراً گونه مزاحمی که تهدیدی علیه ماهی‌های خاویاری است در دریای خزر شناسایی شده است که جانور گوشتخوار شانه‌دار نام دارد و رشد، تکثیر و حیات گونه‌های بومی این دریاچه را با برهم زدن چرخه غذایی تهدید می‌کند…

به گزارش «کمال مهر»؛، اخیراً گونه مزاحمی که تهدیدی علیه ماهی‌های خاویاری است در دریای خزر شناسایی شده است که جانور گوشتخوار شانه‌دار نام دارد و رشد، تکثیر و حیات گونه‌های بومی این دریاچه را با برهم زدن چرخه غذایی تهدید می‌کند که در این رابطه سید‌‌جعفر موسوی، معاون اطلاعات و عملیات قرارگاه زیستی سازمان پدافند غیرعامل در گفت‌وگویی این تهدید را از سوی اسرائیل عنوان کرده است. مبنای این تهدید این است که «اسرائیل قسم خورده بود خاویار ایران را نابود می‌کند و عامل انتقال ‌گونه مزاحم به دریای خزر از سوی رژیم صهیونیستی است.»
متأسفانه در دو سال گذشته که تأکید فوق‌العاده مدیران اقتصادی کشور بر محور رفع تحریم‌ها و آغاز مراودات بانکی و تجاری با کشورهای غربی قرار داشت، زمینه‌های اقتصادی به عنوان نقطه ضعف کشورمان به دنیا معرفی شد و جبهه‌های دیگر با بهره‌وری اقتصادی که اتفاقاً به نام ایران ثبت جهانی شده بود، کمتر مورد توجه قرار گرفت. ثبت ورزش‌های بومی، نام‌آوران ملی، صنایع دستی و جاذبه‌های فرهنگی کشور به نام کشورهای همسایه در غفلت مدیران و برنامه‌ریزان از جمله این جبهه‌ها هستند که علاوه بر جنبه اقتصادی، برد فرهنگی نیز برای کشور ما دارند و کوتاهی در این زمینه ما را وادار به عقب‌نشینی در هر دوی این زمینه‌ها می‌کند و همزمان احیای تمدن ایرانی – اسلامی‌مان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

در این بین انحصار بازار جهانی اقلامی مانند نفت، گاز، فرش و خاویار متعلق به کشورمان است. به بیان دیگر این کالاها در صورتی در بازارهای بین‌المللی مورد اقبال مشتریان قرار می‌گیرند که با پسوند ایرانی به فروش برسند و این یعنی یک فرصت اقتصادی و بستر فرهنگی.
از سوی دیگر سال‌ها است که کشورهای استکباری برای ضربه زدن به کشورمان نه به عنوان یک کشور، بلکه به عنوان الگوی انقلاب فرهنگی و حکومت دینی قابل‌تعمیم به دنیا، از هیچ اقدامی فروگذار نمی‌کنند. در دنیای کنونی هم که گزینه‌های نظامی و تهاجمات آشکار، محکوم به شکست هستند، استکبار مسیرهای دیگری را برای از پا انداختن نظام اسلامی‌مان امتحان می‌کند.

اقتصادمان را به عنوان دروازه نفوذ معرفی کرده‌ایم
با توجه به نمایشی که در سال‌های اخیر از اقتصاد ما به دنیا مخابره شده، مسیر نفوذ و هجوم علیه کشورمان رنگ و بوی اقتصادی به خود گرفته است. بنابراین انتشار خبر «خرابکاری رژیم صهیونیستی علیه تولید ایرانی گران‌ترین خاویار جهان» در همان راستا قابل تحلیل خواهد بود.
این خبر به دنبال تبدیل رژیم صهیونیستی به یکی از کشورهای تولیدکننده خاویار و تلاش برای ورود به بازارهای رقابتی و شکستن انحصار کشورهای صاحب‌نام این حوزه از جمله ایران ابعاد تازه‌تری می‌یابد.
جزئیات این برنامه خرابکارانه را محمد پورکاظمی، رئیس مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور و سید‌جعفر موسوی، معاون اطلاعات و عملیات قرارگاه زیستی سازمان پدافند غیرعامل با رسانه‌ها در میان گذاشته‌اند.
بر این اساس پورکاظمی اظهار داشت: کاهش ذخایر دریای خزر از سال ۱۹۹۰ همزمان با فروپاشی شوروی سابق شروع شد و به دلیل صید بی‌رویه، کاهش تکثیر طبیعی، از بین رفتن زیستگاه‌ها، ورود آلودگی‌ها و از همه مهم‌تر صید غیرمجاز و غیرقانونی صیادان کشورهای تازه به استقلال رسیده شوروی سابق، ذخایر روند نزولی پیدا کرد.

وی ادامه داد: از آنجایی که ماهیان خاویاری از گروه ماهی‌هایی هستند که طول عمر بالایی دارند و برخلاف سایر ماهی‌ها (بین دو الی سه سال)، دیر به سن بلوغ می‌رسند (بین ۱۰ تا ۱۵ سال) و همچنین قیمت بالایی که ماهی خاویار در بازارهای جهانی دارد موجب شده همه این عوامل دست به دست هم دهند تا ذخایر ماهی‌های خاویاری کاهش پیدا کند و بازسازی و احیای آن به طول بینجامد.

پورکاظمی گفت: مدیریت شیلات پنج کشور حاشیه دریای خزر، در قالب مصوبات کمیسیون‌ های منابع زنده، گشت‌های تحقیقاتی داشتند و پیگیری‌هایی انجام دادند و تمامی کشورهای حاشیه خزر چهار  الی پنج سالی است به صورت داوطلبانه برای احیای این ذخایر، صید تجار و سهمیه صادرات خاویار را منع کردند و عملاً در شرایطی هستند که تا احیای مجدد ذخایر صورت نگیرد صادرات انجام نمی‌دهند؛ این کشورها چنین درخواستی را به کنوانسیون‌ بین‌المللی نظارت بر تجارت گونه‌های در حال انقراض (CITES) اعلام کردند.
رئیس مؤسسه تحقیقات علوم شیلات کشور با بیان اینکه به هر حال مدیریت مربوط به ذخایر طبیعی توسط پنج کشور حاشیه دریای خزر صورت می‌پذیرد، افزود: موضوع ورود شانه‌دار مهاجم از سال‌های قبل هم مطرح بوده است؛ در بررسی‌هایی که طی جلساتی با روس‌ها و سایر کشورهای دریای خزر داشتیم مشخص شد که این موجودات از طریق آب توازن کشتی‌ها از دریای سیاه به خزر وارد شده و اتفاق مشابهی حتی قبل از دریای خزر در دریای سیاه رخ داد و موجب شد ذخایر ماهی‌های ریز دریای سیاه هم شدیداً کاهش یابد.

وی گفت: بدین ترتیب جانور گوشتخوار شانه‌دار با استفاده از آب توازن کشتی‌ها، از دریای سیاه به دریای خزر وارد شد و از قسمت‌های شمالی سردسیر و کم‌عمق به قسمت‌های جنوبی رسید و لطمه شدیدی به ذخایر کیلکا وارد کرد به طوری که صید کیلکا ماهیان از ۱۰۰ هزار تن به ۱۲ هزار تن در چند سال قبل رسیده است.

رژیم صهیونیستی رقمی نیست

رئیس مؤسسه تحقیقات علوم شیلات کشور با اشاره به اظهاراتی مبنی بر اینکه اسرائیل قسم خورده بود خاویار ایران را نابود کند و عامل انتقال گونه مزاحم به دریای خزر رژیم صهیونیستی دانسته شده است، به بسیج پزشکی گفت: بنده اطلاعی در خصوص نقش رژیم صهیونیستی در ورود شانه‌دار به دریای خزر ندارم ولی از آنجایی‌که اسرائیل با هدف پرورش ماهی‌ خاویاری به تولید خاویار رسیده است، بنابراین بعید نیست که برای رقابت در این عرصه، اقدامی علیه صنعت خاویار ایران انجام دهد اما مطمئناً باید گفت در مجموع اسرائیل رقمی نیست که بتواند تهدیدی برای خاویار ایران باشد و تهدید اسرائیل یک بازی تبلیغاتی بی‌ارزش است که پایه و اساسی ندارد زیرا با برنامه‌های توسعه تولید خاویار سازمان شیلات ایران از طریق آبزی‌پروری، مطمئنا ایران همانند گذشته به‌عنوان یکی از کشورهای متمایز و برتر تولید خاویار جهان خواهد شد.

پورکاظمی متذکر شد: خاویار جهان توسط کشورهای مختلف مانند چین، اتحادیه اروپا و سایر کشور‌ها تولید می‌شود اما بهترین، گران‌ترین و مرغوب‌ترین خاویار جهان تولید ایران است و اگر اسرائیل بخواهد لطمه‌ای به آبزیان ایران وارد کند، مطمئناً این کشور رقمی نخواهد بود که بتواند آبزی‌پروری کشورمان را تحت تأثیر قرار دهد یا در عرصه رقابت حریف ایران باشد.

رئیس مؤسسه تحقیقات علوم شیلات کشور با بیان اینکه اگر حفظ منابع و ذخایر زیستی محدود به یک کشور باشد، کنترل و پایش راحت‌تر است، ادامه داد: وقتی این ذخایر مشترک هستند و کشورهای مشترک‌المنافع نیز از نظر آیین‌نامه‌ها و مقررات و ساختار در حد استانداردهای جهانی نیستند، کار دشوار می‌شود زیراهیچ  کشوری حق ندارد وارد آب‌های سایر کشور‌ها شود اما با این حال هرگونه تهدیدی در گوشه‌ای از آب‌های مشترک ایجاد شود مانند تهدیدات زیستی و آلوده ساختن آب‌ها، باید در قالب یک تشکل بررسی شود.

۰ ۰ رای ها
رأی دهی به مقاله
لینک کوتاه : https://kamalemehr.ir/?p=149361

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x