حمید درفشی افزود: در راستای کاهش مرگ و میر کودکان نخستین اقدام پوشش تمام بیماری های قابل کنترل در کودکان اعم از سرخک و .. بود لذا با استقرار سیستم شبکه بهداشت در روستاها و پوشش ۹۹ درصدی واکسیناسیون در کشور کلیه بیماری های عفونی که از طریق واکسن قابل کنترل بود تحت پوشش قرار گرفت و امروز مرگ و میر کودکان به زیر ۲۰ در هزار رسیده و در برخی نقاط به عدد ۱۵ تقلیل یافته که این عدد دیگر قابل کنترل نیست چرا که برخی کودکان در اثر بیماری های ژنتیکی از بین می روند.
وی اظهار داشت: امروز تعداد مرگ و میرهای ناشی از بیماری های عفونی کنترل شده و برای مادران باردار دو روش کنترلی در جهت کاهش مرگ و میر اتخاذ شده که در نتیجه آن تعداد مراقبت های قبل از بارداری بالا رفته و به حداقل ۹ مورد رسیده است و همچنین فرهنگ مراقبت در میان مردم اشاعه پیدا کرده است و ۹۰ درصد زایمان ها توسط ماما های دوره دیده و در بیمارستان انجام می شود که این امر کاهش مرگ و میر مادران و کودکان را به همراه داشته است.
درفشی تصریح کرد: رویکرد بیماری ها امروز کاملا تغییر کرده و ارتباطات، تغییر فرهنگ، تغییر رفتارها در جوامع و .. کاملا مشهود بوده و رویکرد بیماری ها از عفونی به غیر عفونی پیش رفته و مسیر در حال تغییر است و عواملی همچون حوادث جاده ای، سوختگی، مسمویت ها در کودکان زیر ۵ سال و همچنین غرق شدگی که نمونه ان را اخیرا در البرز، همدان و سواحل شمال دیده ایم موجب مرگ کودکان خواهد شد.
وی همچنین گفت: تصادفات جاده ای معمولا برخی کودکان را نیز گرفتار می کند چرا که هنوز فرهنگ رانندگی کاملا در کشور ما نهادینه نشده و تصادف در کشوری همچون ایران و ملل در حال توسعه ۴ الی ۵ برابر کشورهای توسعه یافته است. البته باید از عوامل دیگر نیز به سادگی عبور نکرد چرا که اغلب فشار خون ها، دیابت و انواع سرطان ها ریشه در کودکی دارد. فست فودها نیز موجب چاقی مفرط کودکان و رشد این رود در جامعه شده، که البته متاسفانه با وجود اثبات سرطان زایی سوسیس گاها در غذاهای کودکان مورد استفاده قرار می گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز در خاتمه خاطر نشان داشت: امروز ما از بیماری های عفونی به مرگ و میری که غیر قابل کنترل است گذار کرده ایم که این موضوع هزینه هایی را بر سیستم دولتی تحمیل خواهد کرد و لازم است با تغییر رویکرد عوامل مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال فرهنگ درمان نیز تغییر یابد و در این راستا خود مراقبتی افراد جامعه حرف اول را خواهد زد.