جمعیت ساکن شهرستان ۲۵ الی ۳۰ هزار نفر تخمین زده می شود، یعنی حدود ۷ الی ۱۰ هزار خانوار در اشتهارد زندگی می کنند و این در حالی است که شهرک صنعتی اشتهارد در حدود ۲۵ هزار نیروی کار بیمه شده دارد و پیشبینی می شود حدود ۱۰ هزار نیروی کار بیمه نشده نیز داشته باشد.علاوه بر این اکثر بومی های شهرستان که در حدود ۵۰ درصد اشتهارد را تشکیل می دهند، به کشاورزی و شغل های آزاد مشغول هستند.این امار و ارقام نشان دهنده این است که خیل عظیم نیروی کار شهرک صنعتی اشتهارد از شهر های اطراف مانند: بویین زهرا، ماهدشت، محمد شهر، کرج و تهران هر روز به اشتهارد سفر می کنند.این بدین معناست که خیلی از شاغلین در اشتهارد، حاضر به سکونت در اشتهارد نیستند.
به ۲ دلیل خیلی از شاغلین در اشتهارد ساکن نیستند، اول اینکه عمر شهرستان شدن اشتهارد پایین بوده و امکانات رفاهی و تفریحی مناسبی ندارد. به همین خاطر است که اکثر مدیران و روءسای ادارات مختلف در اشتهارد ساکن نیستند.نبود تعداد کافی واحد های مسکونی را می توان به عنوان دلیل دیگر ساکن نشدن شاغلین شهرک صنعتی در اشتهارد نام برد.با توجه به ساخت و ساز های انبوه در قسمت مسکن مهر، کوی کارمندان و فرهنگیان در دولت قبل، ولی باز هم شاهد کمبود مسکن در اشتهارد هستیم.
حال سوالی که پیش می آید این است که با توجه به کمبود واحد های مسکونی چرا رکود بر این بازار حاکم است؟!جواب این سوال را از املاکی های اشتهارد جویا شدیم.
سجاد خلج یکی از مشاوران املاک اشتهارد در گفتگو با خبرنگار ما، علت اصلی رکود بازار اشتهارد را دندان گردی فروشندگان و ضعف مالی خریداران عنوان کرد.
خلج در ادامه گفت: اکثر خریداران و اجاره کنندگان واحد های مسکونی در اشتهارد را قشر کارگر تشکیل میدهند به همین خاطر نمیتوانند خانه های با قیمت بالا خریداری یا اجاره کنند و از طرفی به دلیل کمبود خانه های مسکونی فروشندگان حاضر به پایین آوردن قیمت های خود نیستند. قشر کارگر نیز مجبور به سکونت در فاصله ای دور تر (بویین زهرا و ماهدشت) شده و مبلغ کمتری را می پردازند.
خلج افزود: تعطیلی کارخانه ها موجب افزایش هر چه بیشتر رکود شده است. پیشبینی می شد با اجرای برجام، صنعت اشتهارد جان گرفته و شاهد رونق در بازار مسکن نیز باشیم ولی تا به امروز رونقی در بازار مسکن دیده نشده است.
و اما سخن اخر…
با وجود رکود، بنابه به صحبت های فروشندگان، به نظر میرسد ساخت و ساز در شهرستان اشتهارد همچنان سود بالایی داشته باشد و فعالان این بازار منتظر فعالیت هرچه بیشتر صنعت هستند تا به واسطه ی آن درآمد های آن ها نیز افزایش یابد ولی در این میان قشر کارگر همچنان به دنبال خانه های ارزان خواهد بود، زیرا درآمد کارگر کفاف افزایش قیمت مسکن را نمیدهد.
انتهای پیام/