به گزارش کمال مهر، مسکن مهر عنوان طرحی است که در دولت احمدینژاد رئیسجمهور سابق برای حل مشکل مسکن اقشار کم درآمد و آسیبپذیر جامعه در اقصی نقاط کشور پهناور ایران به مرحله اجرا درآمد و تعداد زیادی از هموطنان با اندک سرمایهای توانستند صاحبخانه شوند و از مشکلات مستاجری خلاص شوند.
هر چند که این طرح اما و اگرها و کاستیها و معایبی با خود به همراه داشت، اما نباید نقاط قوت و فواید اثر گذار آن را نیز نادیده گرفت، بلکه باید با رفع مشکلات و کمبودها بر شیرینی و حلاوت انجام این کار عظیم افزود.
پروژه مسکن مهر در شهرستان اسلامشهر، در دو سایت ضیاآباد با گنجایش 5000 واحد مسکونی و استراتوس واوان با ظرفیت 1540 واحد در 20 برج مسکونی احداث شد که هر دو پروژه مذکور در بهترین نقطه شهرستان اسلامشهر و حتی استان تهران و به بهترین شکل ممکن و در کمترین زمان با در نظر گرفتن کیفیت لازم ساخته شده است.
احداث 2 باب مدرسه و 2 مجتمع تجاری بزرگ، ساخت 3 واحد نانوایی، احداث مسجد جامع و ایجاد فضاهای سبز و محلهای بازی کودکان از جمله امکانات رفاهی، فرهنگی و آموزشی است که در شهرک مهر ضیاآباد اسلامشهر به وجود آمده و ساکنین از آن بهرهمند شدهاند.
مسکن مهر اسلامشهر علیرغم داشتن ویژگیها و مزایای بسیار نسبت به سایر نقاط کشور، متاسفانه برخی از کمبودها و مشکلات ناچیز مانع شده تا مردم به طور کامل از خوبیهای این طرح عظیم احساس خوشحالی کنند.
عدهای از ساکنین شهرک مسکن مهر اسلامشهر در گفتوگو با خبرنگار فارس در اسلامشهر اظهار داشتند: شهرک مسکن مهر اسلامشهر با وجود در نظر گرفتن زیرساختها و امکانات اولیه رفاهی و شهرسازی، فاقد راه ارتباطی مناسب است.
احمد غلامی یکی از ساکنین این شهرک میگوید: ساکنین این شهرک هر روز برای رفتن به محل کار و برگشتن به منزل، مجبورند 7 کیلومتر مسافت طولانی و خطرناکی را طی کنند، در حالی که میتوان با احداث یک راه دسترسی مناسب این مسیر را به 500 متر رساند.
وی بیان داشت: این شهرک از نظر موقعیت جغرافیایی و امکانات رفاهی و خدماتی، در یکی از بهترین مناطق استان تهران و شهرستان اسلامشهر واقع شده است، ولی راه ارتباطی مناسبی برای دسترسی اهالی به این شهرک وجود ندارد.
حسین عزیزی یکی دیگر از ساکنین این شهرک میگوید: راهی که برای دسترسی به این شهرک در حال استفاده است، یک راه موقت و برای کارگاه ساختمانی و بدون در نظر گرفتن مسائل ایمنی برای تردد شهروندان احداث شده است.
عزیزی گفت: این راه ارتباطی به یک باره وارد محوری معروف به جاده شورآباد میشود که هم برای اهالی و هم برای رانندگان خودروهای عبوری خطرناک و حادثهساز بوده و هر روز شاهد تصادفات زیادی در این مسیر هستیم.
علی میرزایی دیگر از ساکنان این شهرک نیز میگوید: ترافیک سنگین موجود جاده مواصلاتی میدان الغدیر به اتوبان قم، باعث شده هر روز اهالی این شهرک ساعتهای زیادی صرف رسیدن به منازل خود کنند، علاوه بر آن که هزینههای سوخت و … نیز افزایش مییابد.
میرزایی تصریح کرد: به علت دوری دور برگردان و بدی وضعیت دسترسی به شهرک، بسیاری از رانندگان تاکسی و آژانسهای تاکسی سرویس و حتی خودروهای شخصی از رساندن مسافران به این شهرک امتناع میکنند و یا کرایههای بالاتری مطالبه میکنند.
یکی دیگر از ساکنان شهرک میگوید: چندگانگی در سیاستهای دولت در رابطه با مسائل مسکن مهر باعث سر در گمی مردم شده که باید از سوی مسئولان و تصمیم گیرندگان در دولت شفافسازیهای لازم صورت گیرد تا مردم از بلاتکلیفی رها شوند.
علی امرالهی گفت: چندگانگی در نرخ سود وام مسکن مهر، آزاد شدن خرید و فروش واحدهای مسکونی، چگونگی واگذاری اسناد مالکیت برای این واحدها از جمله دغدغههایی است که تا کنون پاسخ مناسبی از سوی مسئولان برای آنها داده نشده است.
*تأثیر مسکن مهر بر بازار مسکن و اقتصاد جامعه
یک کارشناس مسکن و شهرسازی درباره تأثیرگذاری مسکن مهر در اقتصاد جامعه اظهار داشت: در زمانی که نرخ تورم مسکن به صورت سرسامآور و بیرویه در حال افزایش بود، طرح مسکن مهر مانند آبی بود، بر آتش لجام گسیخته بازار مسکن، که جلوی بسیاری از این گرانیهای نامعقول را گرفت.
وی که نخواست نامش فاش شود تاکید کرد: در بحث خرید و فروش و واگذاری واحدهای مسکن مهر، هر چه قدر معاملات شفاف و بر اساس و ضوابط قانونی صورت گیرد، مانع از سواستفاده افراد سودجو شده و از بروز هرگونه کلاهبرداری جلوگیری خواهد شد.
این کارشناس تصریح کرد: آزاد و قانونی شدن خرید و فروش واحدهای مسکن مهر باعث خواهد شد تا رکود در بازار مسکن رونق یافته و از سوی دیگر مانع از خرید و فروشهای مخفیانه و پنهانی که موجب تشکیل شدن پروندههای زیادی در دستگاه قضایی گردیده، جل گیری به عمل خواهد آورد.
*توجه ویژه مسئولان به مشکلات مسکن مهر
علی اکبری معاون عمرانی فرماندار اسلامشهر در گفتوگویی با خبرنگار فارس در اسلامشهر بیان داشت: مشکلات مسکن مهر به اندازه سایر مسائل و مشکلات شهرستان مورد توجه مسئولان بوده و مورد رسیدگی قرار میگیرد.
وی افزود: برای پیگیری کردن بیشتر مسائل مسکن مهر، هر هفته جلسه شورای مسکن شهرستان با حضور مسئولان کلیه دستگاههای خدمات رسان برگزار میشود تا ضمن مدیریت کردن این مسائل، در زمینه رفع مشکلات و نارساییها و کمبودها و تأمین خدمات لازم مردم، تصمیمات مقتضی اتخاذ شود.
اکبری تاکید کرد: برای احداث راه دسترسی به مسکن مهر در بودجه سال 92 مبلغ 150 میلیون ریال اعتبار پیشنهاد و به صورت شهرستانی تصویب و پیشبینی شده، که اختصاص آن به میزان درصد تخصیصی از سوی دولت بستگی دارد.
این مسئول بیان داشت: 50 درصد از مسیر پیشبینی شده از اراضی متعلق به بخش خصوصی و باقیمانده مسیر در اراضی مربوطه به مسکن و شهرسازی است، که در این راستا شهرداری اسلامشهر برای بازگشایی و رهاسازی این مسیر با بخش خصوصی وارد مذاکره شده و مقدمات اولیه کار فراهم شده است.
اکبری گفت: امیدواریم که مالکین این اراضی جهت رفع مشکل شهروندان و اهالی منطقه و انجام امور خیر مساعدت کرده و توافقات لازم را با شهرداری به عمل آورند تا هر چه سریعتر شاهد بازگشایی این معبر باشیم.
وی تاکید کرد: در صورت عدم توافق مالکین، گزینههایی دیگری نیز پیشبینی شده است، که در صورت نیاز اجرایی خواهد شد، تا معبر دیگری اتخاذ شود.
معاون عمرانی فرماندار اسلامشهر درباره عدم واگذاری برخی از واحدهای مسکن مهر ضیاآباد اظهار داشت: وجود یکسری مشکلات بین تعاونیها و پیمانکاران باعث شده تا کنون تعداد قریب به 400 واحد مسکن مهر تحویل نشود، که به دنبال رفع مشکلات این افراد و اتخاذ تدابیر و راهکارهایی هستیم که هرچه زودتر این واحدها به متقاضیان تحویل شود.
وی در رابطه با پروژه استراتوس نیز گفت: از تعداد 1540 واحد این پروژه تعداد 770 واحد تکمیل و تحویل متقاضیان آنها شده و از 10 بلوک باقیمانده نیز واحدهای 4 بلوک آماده تحویل است که طی چند روز آینده با تکمیل شدن انشعابات آب و فاضلاب و دیگر خدمات این واحدها نیز آماده واگذاری است.
اکبری خاطرنشان ساخت: در 6 بلوک باقیمانده این پروژه نیز کمتر از 10 درصد عملیات عمرانی واحدها باقیمانده که در اوایل سال آتی نیز پس از تکمیل شدن انشعابات به مردم واگذار خواهد شد.
*احداث راه ارتباطی مسکن مهر نیازمنداعتبارات است
در ادامه این گزارش، همچنین مراد پورمریدی رئیس اداره مسکن و شهرسازی شهرستان اسلامشهر نیز در گفتوگویی با خبرنگار فارس در این شهرستان اظهار داشت: برای احداث راه ارتباطی شهرک مهر از سویی منتظر تأمین اعتبارات لازم از منابع ملی و استانی هستیم و از سوی دیگر در انتظار انتصاب شهردار اسلامشهر هستیم تا با مالکین اراضی بخش خصوصی وارد مذاکره شده و توافقات لازم را به عمل آید.
وی تاکید کرد: برای حل مشکل واحدهای باقیمانده اقدامات لازم به عمل آمده تا با مشارکت خود متقاضیان و کمکهایی از منابع دیگر هر چه سریعتر این واحدها تکمیل و آماده واگذاری شود.
خبرگزاری فارس