کمال مهر:دکتر محمد علیزاده عضو هیات علمی دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: فقر آهن یک اختلال تغذیهای در دنیا است، حدود ۸۰ % از مردم جهان فقرآهن دارند دلیل اصلی آنمی فقرآهن، جذب ناکافی آهن موجود در رژیم غذایی است.
وی گفت: فقط ۱۰تا ۱۵ درصد از آهن غذا در بزرگسالان سالم جذب میگردد. یکی از گروههای در معرض خطر آنمی فقر آهن، دختران نوجوان هستند. نوجوانی دوره ای از رشد و پیشرفت سریع است و تغذیه نقش مهمی در این مرحله از زندگی دارد. فقر غذایی و عادتهای فقر غذایی در نوجوانی تثبیت میگردد و در دوران بزرگسالی باقی میماند.
علیزاده تصریح کرد: مصرف مواد غذایی تحت تأثیر عواملی مختلفی از جمله وضعیت اقتصادی، عادات غذایی، فرهنگ و غیره است اما با دادن آموزش نیز میتوان در جهت بهتر نمودن عادات غذایی و مصرف درست افزایندهها و کاهندههای جذب آهن کوشید.