به گزارش «کمال مهر»:اینجا مهرشهر خیابان ولیعصر(عج) شهرک قائم که با نام(اخگر آباد) در بین مردم منطقه شناخته شده است؛ خبرنگار«محلۀ ما» با تهیه گزارشی خواندنی از علت نامگذاری این محله بنام «اخگرآباد» می گوید که در ادامه می خوانید؛
زمانی که برای تهیه گزارش آماده می شدم نام محله “اخترآباد” ذهنم را مشغول کرده بود ، پیش خودم میگفتم ، شاید “اختر” نام شخصی بوده که اموال زیادی داشته و آن را میان مردم تقسیم کرده ، یا شاید خانمی به نام “اختر” بوده که مانند شعبان زمین مسجدی را وقف عام کرده و به خاطر این کار مردم نامش را زنده نگه داشته اند.
وقتی وارد محله شدم واز ابتدای خیابان از جوانی، اسم “اختر آباد” را پرسیدم گفت محله ای با این نام نمی شناسد! وقتی گفتم مگر نام این خیابان “اختر آباد” نیست ؟گفت : نام این خیابان امام خمینی است.
اولش برایم جای شگفتی داشت! اما گفتم شاید این فرد این موضوع را نداند.ادامه دادم….
وارد یک نانوایی قدیمی شدم با آنکه از اهالی آن محل نبود اما میدانست نام اینجا اختر نیست! “اخگر” است!
گفتم چرا اخگر؟؟ گفت در این خیابان چند نفرآهنگر بودند که به نام آنها این خیابان را میشناسند اما الان هیچ یک از آنها در اینجا نیستند ومن هم راجع به ایشان چیزی نمیدانم .
به یک آپاراتی رفتم و دلیل اسم “اخگر آباد “را از او پرسیدم او هم موضوع جالبی را مطرح کرد و گفت : زمانی که” آقای اخگری” در اینجا کشاورز بوده زمین های زیادی داشته که آنها را به مردم می فروشد و در حال حاضر مقیم “کالیفرنیا” است!
از یک پلاستیک فروش جویا شدم او هم حرفهای قبلی را تکرار کرد با این تفاوت که “حاج اخگر” در کیش زندگی می کرده وسالها پیش فوت شده است ،گفت ۱۰۰متر جلو تر املاکی وجود دارد که زمین های حاج اخگر در آنجا به فروش رسیده است.
وقتی واردمشاور املاکی شدم آنها هم همان حرفهای پلاستیک فروش را تکرار کردند و مطلب جدیدی به دست نیاوردم.
در راه بازگشت وارد ۱ مغازه ی بقالی قدیمی شدم که از او بپرسم ، با آنکه بیش از ۳۰ سال در آن محل زنگی میکرد با لهجه شیرین آذری گفت:نام این محله ” اخدر آباد “ است.
پس از پرس و جو های متعدد در انتها متوجه شدیم که در زمان پهلوی “حاج اخگری” بوده است که در زمان تقسیم اراضی صاحب زمین هایی میشود که آنرا به مردم می فروشد و مردم باساختن خانه به آنجا رونق میدهند وچون حاج اخگر از اولین کسانی بوده که در آنجا زندگی کرده مردم با نام او این محله را میشناسندو اینجا به محله ی اخگر آباد تبدیل میشود.
اما پس از انقلاب اسلامی نام این محله از “اخگر آباد” به “شهرک قائم” تغییر اسم پیدا میکند .مشخصه ی اصلی این محله مدرسه ی حبیب ابن مظاهر و دیوار کاهگلی است که برای خیلی از اهالی این محله حس نوستالژی را به وجود می آورد.
در آخر این نکته قابل تأمل است برخلاف اسم “آباد” این محله و با وجود جمعیت بالای این منطقه رسیدگی مناسبی به این محله نشده و کوچه و خیابانهای اینجا بصورت خرابه و محله نیمه آبادی، در دل این شهر بزرگ(مهرشهر) چشم نوازی میکند.
انتهای پیام/ندا ترکاشوند
سلام
من از پدرم شنیدم موسس آبگرمکن اخگر اینجا رو آباد کرده حالا اسمش به کنار محله بسیار بدیه هرروز به جمعیتش اضافه میشه ولی هیچ امکاناتی بهش اضافه نمیشه
سلام
بله در متن هم اشاره شده که وضعیت مناسبی نداره، چندگزارش دیگه هم از این محله کار کردیم، متاسفانه خود مردمش عزم جدی برای رفع مشکلاتشون نداره، وفقط کانونی برای کاندیداهای انتخاباتی است و….