کولبوند افزود: به هر شکل تمام استان های کشور می توانند پتانسیل های سرمایه گذاری خود را در مجموعه های مختلف از قبیل کشاورزی، خدمات، صنعت و معدن و … در چارچوبِ مطالعات و آمایش سرزمینی اعلام کنند تا بتوانند به جذب سرمایه و رونق اقتصادی کمک نمایند از همین رو در استان البرز هم طی ۶ ماه گذشته این مهم تحت عنوان “طرح برد برد” از سوی سازمان همیاری شهرداری های استان البرز مطرح گردید اما در این مدت هر آنچه شنیده شد فقط در حد چند کلمه بود که آن هم “برد برد” است!
وی تصریح کرد: متاسفانه قبل از برگزاری این همایش با دستگاه های مرتبط از قبیل صنعت، معدن و تجارت، فرمانداران شهرستان های استان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اتاق تعاون، مجموعه های مرتبط با جهاد کشاورزی و .. جلساتی در راستای هماهنگی برگزار نشد و یا حداقل نمایندگان مردم استان در مجلس در جریان امور قرار داده نشدند.
کولیوند ضمن انتقاد از روند این طرح اظهار داشت: انتظار می رفت قبل چنین فراخوانی یک سری جلسات برای شفاف سازی این طرح که از سوی سازمان همیاری شهرداری های استان مطرح گردیده برگزار شود تا در این نشست ها بررسی شود که صفر تا صد “طرح برد برد” بر چه اصول و پایه ای برنامه ریزی شده و نحوه ی اجرای آن به چه شکلی خواهد بود. وقتی ثبت نام از سرمایه گذاران انجام شد چه اتفاقی متعاقب آن خواهد افتاد، پس از جذب و ثبت نام تکلیف سرمایه گذار چیست؟ برای پیگیری کارهای مربوط به سرمایه گذاری به کجا باید مراجعه کند؟ آیا این سرمایه گذار باید با یک سازمان طرف شود یا به دستگاه های دیگر معرفی خواهد شد؟ احساس می کنم که در این طرح ابهاماتی وجود دارد که متاسفانه همین ابهامات باعث شده تا دست اندرکاران مجموعه ی استانداری به جای اینکه اقدام به شفاف سازی این طرح نمایند و متعاقب آن مسیری روشن را پیش پای سرمایه گذران قرار دهند، فقط از باب برد برد یک مسائلی را مطرح کردند و در نهایت مشخص نیست که چه می خواهند صورت دهند.
دلایل غیبت نمایندگان مردم کرج در همایش برد برد
کولیوند در مورد غیبت نمایندگان مردم کرج در این همایش اظهار داشت: همایشی که ابتدا و انتهایش مشخص نیست چه نتیجه ای خواهد داشت؟ من و آقای اکبریان احساس کردیم حضور ما تاثیری در روند برگزاری این همایش نخواهد داشت مضاف اینکه حضور ما می توانست بعضا سوالات و ابهاماتی را برای آینده ی طرح برد برد ایجاد کند، بالاخره قبل از حضور در این همایش نه جلسه ای با نمایندگان برگزار شده و نه ما می دانیم سرمایه گذاران از چه پنجره ای به مباحث سرمایه گذاری ورود می کنند و چه دستگاه هایی جوابگوی آنها خواهند بود! به همین دلایل ما در این همایش حضور پیدا نکردیم و احساس می کنیم هنوز هم ابهامات فراوانی در این طرح وجود دارد، بسیاری از همین ثبت نام هایی که انجام شده مربوط به سرمایه دارانی است که زمین در اختیار دارند و این زمین ها مجموعه ای از سرمایه ی ملی استان البرز است.
وی افزود: در این طرح مشخص نیست که چه مقدار سرمایه با چه تضمین و اعتباری و در چه موضوعاتی وارد استان خواهد شد! حال می گویند ثبت نام هایی انجام شده فرض کنید چند ده هزار ثبت نام بوده است اما آیا استان البرز قابلیت چنین سرمایه گذاری هایی را دارد؟ به عنوان مثال استان البرز قابلیت سرمایه گذاری در صنعتی که آلایندگی داشته باشد را داراست ؟ آیا محیط زیست استان اجازه ی بهره برداری از این صنعت را خواهد داد؟ آیا در مجموعه ی استان البرز صنایعی که می خواهند وارد شوند مشخص شده اند؟ مسائلی که گفته شد چندی از ابهامات این طرح است.
کولیوند در ادامه تاکید کرد: به عقیده ی من دستگاه های نظارتی و اطلاعاتی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، وزارت جهادکشاورزی باید برای ارزیابی های دقیق و کارشناسانه به این طرح ورود کنند تا این اطمینان به سرمایه گذاران داده شود تا سرمایه گذار به درستی و با امنیت، سرمایه ی خود را به استان البرز وارد کند در غیر اینصورت ما موافق این گونه جذب هایی که در نهایت منجر به فراری دادن سرمایه گذار شود نیستیم.
هزینه ی تبلیغات و برگزاری همایش برد برد
نماینده ی مردم کرج در مجلس شورای اسلامی در مورد هزینه های تبلیغات و برگزاری این همایش گفت: با توجه به ابهاماتی که گفته شد ما دیگر به ریز این طرح ورود نکردیم اما به هر شکل پشت این صحنه، اسپانسرهایی وجود دارد چون سیستم دولتی توان پرداخت این هزینه های هنگفت از قبیل تبلیغات وسیع بنر در سطح شهر تا ضیافت ناهار مدعوین را نخواهد داشت، از سوی دیگر طبیعی است اسپانسرهایی که هزینه ی این گونه همایش ها را می پردازند در قبال آن خواسته هایی را مطرح کنند که باید بررسی شود که این توقعات و خواسته ها در فضایی منطقی باشد به نظر من ابهامات همین هاست.
وی افزود: مجموعه ی استانداری می توانست کارهای بهتری انجام دهد، بسترهای سرمایه گذاری را گروه بندی کنند و در نهایت از سالن های دولتی بهره ببرند تا در انتهای همان جلسه منجر به امضای تفاهم نامه یا خروج یک سند بشود که این سند و تفاهم نامه بتواند خیال سرمایه گذاران را آسوده کند و از سوی به وی اجازه داده شود تا در آرامش فکری تصمیم گیری کند. این گنگ بودن مسائل باعث شده خیلی ها نگران باشند و تصمیمی برای سرمایه گذاری در استان البرز نگیرند.
پیام عدم حضور نمایندگان کرج
کولیوند اظهار داشت: حجت الاسلام کیانی نژاد وقتی متوجه شد موضوع همایش برد برد چه هست برای ایشان هم سوالاتی پیش آمد، حضور آقای کیانی نژاد به این معنی نبود که موضوع برای وی کاملا روشن شده باشد، استنباط بنده این است که وی نیز در حال حاضر به سوالات ما رسیده باشند.
کولیوند تاکید کرد: به نظر من مجموعه ی استانداری که نماینده ی عالی دولت محسوب می شود باید دست از لجاجت با مخالفین و منتقدین “طرح برد برد” بردارد و اجازه ی نقد را به افراد و صاحبنظران بدهد چرا که شاید منتقدین طرح بهتری ارائه دهند یا راهکاری برای بهبود طرح برد برد تعریف شود تا کمک شود به مجموعه ی استان، متاسفانه استانداری البرز اجازه ی نقد را نمی دهد و در حال حاضر فقط نمایندگان مردم کرج در مجلس به این طرح انتقاد کرده اند، در همین راستا خیلی ها یا جرات نقد رو ندارند یا کسانی هستند که در سیستم دولتی مشغول به کار بوده اند که بلافاصله با منتقدین برخورد می شود، کما اینکه برخی از این افراد را در استانداری از کار برکنار کردند!
وی افزود: این گونه برخوردهای قهرآمیز نشان دهنده ی این نیست که آنها حافظ منافع دولت و ملت هستند، نقد نسبت به عملکرد رئیس جمهور انجام می شود، چه برسد به استان، استاندار و عوامل آن. نقد منصفانه می تواند نقاط ضعف ما را پوشش داده و آن را به نقطه ی قوت مبدل نماید.
آینده همایش برد برد
کولیوند گفت: آینده این طرح را در کوتاه مدت روشن و موفق نمی بینم مگر اینکه در بلند مدت با انجام کارهای کارشناسانه و حفظ مصالح و شفاف سازی بتوانیم سرمایه گذار را حفظ نماییم.
مراجعه ی سرمایه گذاران به نمایندگان ملت
نماینده ی مردم کرج در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تعداد زیادی از سرمایه گذاران با ما تماس گرفتند و نظرات ما را خواستار شدند و ما نظرات خویش را به آنها صریح و شفاف اعلام کردیم، در حقیقت سرمایه گذاران به دنبال این هستند که با یک رویه ی صحیح این کار (سرمایه گذاری) را انجام دهند، آنها به دنبال این هستند سرمایه ای که به عنوان آورده در طرح ها می گذارند یک اعتماد دو طرفه ایجاد شود که اگر اعتماد در کار نباشد قطعا با مشکل روبرو خواهند شد.
وی تصریح کرد: بسیاری از این سرمایه گذاران پس از مراجعه به ما نظرات نمایندگان مردم در مجلس را خواستار شدند که در جواب به ایشان گفتیم روشن و شفاف در این عرصه وارد شوند ضمن اینکه اعتقاد ما بر این است که باید دنبال سرمایه گذار برویم و دستشان را بوسه زنیم. چون سرمایه آنان می تواند ضمن ایجاد اشتغال، به افزایش تولید و گردش چرخ اقتصادی استان کمک به سزایی خواهد کرد، اما اگر سرمایه گذار را بیاوریم و پس از مدتی متوجه شوند پشت صحنه اتفاقات دیگری در حال رخ دادن است خوب مطمئنا سرمایه گذار دچار شوک خواهند.
ظرفیت تسهیلات بانکی در استان البرز
کولیوند تصریح کرد: اگر تسهیلات بانکی قرار است به سرمایه گذار پرداخت شود باید دید در استان چه مقدار تسهیلات بانکی وجود دارد؟ به چه پروژه هایی می توان این تسهیلات تزریق نمود؟ پروژه های اولویت دار استان کدام ها هستند؟ متاسفانه جوابِ هیچکدام از این سئوال ها روشن نیست!
وی افزود: به عقیده ی من ما می توانیم ضمن برگزاری جلسات با مجموعه ی دولتی استان صحبت کنیم و یکدیگر رو نقد کنیم، برای جذب سرمایه گذار باید کارهای تبلیغاتی و شعاری حذف شود و برای موفقیت در این گونه طرح ها باید از این فضا خارج شویم.
برگزاری کمیسیون های متعدد ماده ۵ در استان البرز
محمدجواد کولیوند ضمن انتقاد شدید از برگزاری کمیسیون ماده ۵ اظهار داشت: این اشکال بزرگی است، در فاصله ی حدود هفت ماه، برگزاری ۲۵ جلسه ی ماده ۵ به جهت تغییر کاربری اراضی در استان البرز، یعنی دریایی از پرونده های ما در البرز خاک می خورده و منتظر استاندار فعلی و عواملش بوده تا حل شود و یا تعداد زیادی از زمین ها و ساختمان ها تغییر کاربری داده شده و درآمد های زیادی را به جیب عده ای خاص سرازیر کرده است.
وی افزود: دستگاه های نظارتی مانند سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات، وزارت اطلاعات باید ضمن ارزیابی این کمیسیون های متعدد، در صورت مشاهده ی تخلف برابر قانون با متخلفین برخود نمایند، ما نیز در مجلس از طریق سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات قطعا پیگیر این موضوعات خواهیم بود.
موضع محمدجواد کولیوند در مورد طرح برد برد
کولیوند در ادامه افزود: در مورد طرح برد برد، احساس خوشایندی ندارم و فکر می کنم می توانستیم بهتر از این ها عمل کنیم، به نظر من با این روند غلط داریم سر سرمایه گذاران رو کلاه می گذاریم و این خوب نیست.
وی گفت: احساس می کنم حرکت رو به جلوی برخی عوامل در استانداری البرز حرکت احساسی و هیجانی است و از دو موضوع غلط یک موضوع صحیح استخراج نخواهد شد. باید هیجانات و احساسات کنترل شود و بشینیم دور یک میز با حرف زدن صحیح مشکلات را چاره اندیشی کنیم هم سرمایه گذار رو قانع کنیم هم با مردم شفاف سازی کنیم و غیر از این هم اگر انجام بشه مطمئننا به خطا خواهیم رفت.
توصیه ی کولیوند به استاندار البرز
نماینده ی مردم کرج در مجلس شورای اسلامی گفت: به نظر من آقای طاهری استان البرز را نشناخته است، باید استان رو کاملا شناخت، مهندس طاهری از بخش صنعت، معدن و گسترش به استانداری البرز آمده اند طبیعتا به لایه های متعدد صنعت باید واقف باشد و قطعنا هم واقف هستند اما وضعیت استان البرز در بخش صنعت جهش نداشته است، در اتاق تالار گفت و گو بین بخش خصوصی و دولت که ریاستش بر عهده ی استاندار است حتی یکبار ایشان در این جلسات شرکت نکرده و نماینده وی در جلسات حضور داشته که این نشان دهنده ی این است طاهری در بخش صنعت هم اهتمام جدی ندارد اگر غیر از این بود الان وضع صنعت استان البرز پس از حضور حدود ۷ ماه استاندار نباید اینگونه باشد حداقل توان ایشان در بخش صنعت بالاست باید در شاخه ی صنعت پیشرفت جدی رو شاهد می بودیم که متاسفانه این امر تاکنون محقق نشده است.
وی تصریح کرد: احساس می کنم دوستان ما در استانداری در بخش قانون و اشراف به آن مشکل دارند و تفسیر به خود رای می کنند که این تفسیر خود رای همه ی ما را به انحراف خواهد برد، به هر شکل عوامل استانداری باید احساس و هیجان خود را کنترل کنند و در مورد نقدها از قبیل نقد برد برد، انتصابات و … صعه ی صدر بیشتری داشته باشند و پاسخگویی صحیح و مناسب داشته باشند، نه اینکه مقابله ی کورکورانه کنند! مقابله ی کورکورانه جز این نخواهد بود که دو مقوله ی اشتباه را در کنار هم قرار می دهیم و خروجی اش مناسب نخواهد بود.
آمار های منتشر شده از قراردادها و ثبت نام های طرح برد برد در پرتال استانداری البرز
کولیوند اظهار داشت: به نظر می رسد دوستان دولتی ما در استان البرز مثل صنعت معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، محیط زیست و نهادهای عمومی مثل شهرداری، میراث فرهنگی مقداری در فضای استان جانبدارانه حرکت می کنند، اگر واقعا طرحی وجود دارد مستندات را منتشر کنند به عنوان مثال می گویند ما این تعداد طرح داریم، خوب موضوعات را مشخص کنید، سرمایه گذار چه کسی است و نهایتا این طرح در کجا انجام خواهد شد، ذهنیت سازی دروغین نکنیم، من احساس می کنم دوستان ما در بخش های دولتی در حال مماشات هستند که نماینده ی عالی دولت در استان از دستشان ناراحت نشود! و این خوب نیست.
وی افزود: اگر واقعا طرح هایی وجود دارد با جزئیات منتشر کنند و ما هم اگر اشتباه کرده باشیم شجاعت عذر خواهی را داریم اگر نیست برای چه اعلام می کنید؟ تا آخر سال طبق برخی اخبار منتشر شده می خواهند چند صد طرح را سامان دهی کنند! ۲ ماه از سال رفته، در ۱۰ ماه دیگر پروسه ی زمانی چقدر است چقدر سرمایه می خواهد؟ برای اجرای طرح ها چقدر زمین می خواهد چقدر از بانک ها باید تسهیلات دریافت شود؟ کی باید مجوزها را صادر کند؟ ثبت اسناد چه می کند؟ صنعت و معدن چه می کند؟
وی در پایان گفت: متاسفانه با ارقام بازی کردن و انداختن توپ به زمین مردم کار درستی نیست، برخی از مسئولین گویا غافلند که مردم می فهمند، مردم ما فهیم هستند، به والله اگر در مورد مردم اینگونه فکر نکنیم و ضمن بازی با اعداد و ارقام به دنبال فضاسازی باشیم به مردم ظلم خواهیم کرد.
چه عجب !
بالاخره یکی اومد به میدون گفت همایش از بیخ مشکل داره