تاریخ : پنجشنبه, ۳۰ فروردین , ۱۴۰۳ Thursday, 18 April , 2024
0

جلادهای چچنی‌ در سوریه / جهاد نکاح چشم آبی‌های تک تیرانداز در حمص / از گروگان‌گیری در هواپیما تا انفجار بیمارستان حلب

  • کد خبر : 32017
  • 15 فروردین 1393 - 9:38
جلادهای چچنی‌ در سوریه / جهاد نکاح چشم آبی‌های تک تیرانداز در حمص / از گروگان‌گیری در هواپیما تا انفجار بیمارستان حلب

در میان بیست کشوری که بیشترین تروریست را به سوریه اعزام کرده‌اند، ستیزه‌جویان چچنی در صدر تروریست‌های فعال در سوریه هستند به طوری که تعدادشان، بیش از ۱۴ هزار نفر بوده که تا کنون حدود چهار هزار نفر از آنها به هلاکت رسیده و بیش از هزار و چهارصد نفر هم مفقود شده‌اند.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی کمال مهر؛ چچن در ضلع جنوبی “روسیه” در منطقه “قفقاز” واقع شده است، این منطقه از جنوب به کشور “گرجستان” متصل است و در غرب آن جمهوری‏‌های خود مختار دیگر روسیه نظیر “اوستیا” قرار دارند. همچنین در شرق و شمال آن جمهوری “داغستان” قرار گرفته است.

 اکثر ساکنان چچن را مسلمان تشکیل می‌دهند؛ این منطقه که در سال ۱۹۹۱ از روسیه اعلام استقلال کرد، دو بار در سال‌های ۱۹۹۴ و ۱۹۹۹ مورد تعرض ارتش روسیه قرار گرفت.
این دو جنگ باهدف سیطره مجدد روسیه بر منطقه چچن انجام گرفت، و نتیجه آن‌ها کشته شدن قریب به ۱۰۰ هزار شهروند غیر نظامی بود، همچنین بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی منابع روسی در این دو جنگ حدود ده هزار سرباز روسی نیز کشته شدند.

چند مورد از اقدامات تروریستی در روسیه

روسیه در ۱۰ سال گذشته حجم عظیمی از حملات تروریستی را متحمل شده است؛ بر اساس اعلام سایت روسیه‌ای “johnstonsarchive” چچنی‌ها در روسیه بیشترین آمار جنایات در بین دیگر گرو‌ه‌های تروریستی را دارا هستند.

نیروهای مسلح و افراطی چچن تاکنون بارها روسیه را مورد هدف حملات تروریستی خود قرار داده‌اند، بر اساس گزارش “گاردین”، در هشتم نوامبر ۱۹۹۱ میلادی چچنی‌ها یک هواپیمای توپولوف ۱۵۴ روسیه را ربودند، این هواپیما که ۱۷۸ مسافر داشت از “مینیرالنی فودی” (قفقاز) به سمت “ایکاتیرین بورگ” در حال حرکت بود که چچنی‌ها هواپیما را مجبور به تغییر مسیر به سمت آنکارا کردند. هواپیما ‌ربایان مسافران را در “گروزنی”، پایتخت چچن پیاده کردند. گفتنی است که فرماندهی این عملیات هواپیماربایی بر عهده “شامل باسایف” یکی از برجسته ترین فرماندهان جنگی چچن بود.

در۱۶ ژانویه ۱۹۹۶ یک گروه از کوماندوهای ترک هوادار چچن، کشتی “افراسیا” که در “بندر تریبیزوند” در ساحل ترکیه پهلو گرفته بود را به کنترل خود درآوردند و در نتیجه ۱۵۰ سرنشین این کشتی که بیشتر آنها روس بودند و برای حرکت به سمت “بندر سوچی” روسیه آماده می‌شدند، را به گروگان گرفتند. در ۱۹ ژانویه بود که افراد مذکور، گروگان‌ها را رها کرده و خود را تسلیم نمودند. گفتنی است که در ۷ مارس ۱۹۹۷ میلادی، دادگاه ۹ فردی را که در ماجرای کشتی روسی دست داشتند، به ۹ سال حبس محکوم کرد.

در ۱۴ ژوئن ۱۹۹۵ و در جریان عملیات گروگانگیری که در “بودنوسک” در جنوب روسیه به وقوع پیوست، ۱۵۰ نفر کشته شدند. فرماندهی این عملیات بر عهده “شامل باسایف” بود. روس‌ها و چچنی‌ها در پی این حادثه تصمیم به آتش بس گرفتند و تا دسامبر ۱۹۹۵ میلادی پایبند آن بودند. در سال ۲۰۰۴ بود که موج حملات مبارزان چچنی به قلب پایتخت روسیه رسید. در حمله این افراد به یکی از ایستگاه‌های مترو در مسکو ۲۱ تن کشته شدند. ضمنا دو عامل انتحاری زن نیز خود را در داخل یک هواپیمای مسافربری منفجر کردند که نتیجه آن کشته شدن نود نفر بود.

در سال ۲۰۰۴ انفجار در متروی یکی از شهرهای روسیه در نزدیکی سازمان امنیت این کشور بیش از ۲۰ کشته و شماری زخمی به جای گذاشت. انفجار دیگر در ایستگاه مترو پارک “کولتوری” به کشته شدن بیش از ۳۸ تن و زخمی شدن بیش از ۷۰ تن انجامید.

خونبارترین درگیری سال ۲۰۰۴، مربوط به یک گروگان‌گیری در یک موسسه آموزشی در “اوستیای شمالی روسیه” بود که در جریان تلاش برای آزای گروگان‌ها، دست کم ۳۳۰ نفر کشته شدند که بیش از نیمی از آنها را کودکان تشکیل می‌دادند.
در ششم ژانویه ۲۰۱۰ دست کم هفت تن از نیروهای پلیس در “داغستان” کشته شدند. این ماجرا وقتی صورت گرفت که یک فرد انتحاری، خودروی بمب گذاری شده را در انبار پلیس راه منفجر کرد.

تعداد گروه‌های ستیزه‌جو چچنی در حال جنگ با سوریه:

بر اساس گزارش “واشینگتن پست”چچن با ۱۴ هزار و عربستان با ۱۲ هزار تن، در صدر کشورهای صادر کننده تروریست به سوریه هستند.

حدود سه سال پیش گروه‌های مسلح “چچنی”  برای کمک به تروریست‌ها به سوریه اعزام شدند و “جبهه النصره” که در فهرست گروه‌های تروریستی بین‌المللی قرار دارد، از ورود آن‌ها به سوریه استقبال کرد. در گزارش”وورد‌‌ پرس” در خصوص بیست کشوری که بیشترین تروریست را به سوریه اعزام کرده‌اند، آمده است که تروریست‌های چچنی در صدر تروریست‌های موجود در سوریه هستند به طوری که تعدادشان، بیش از ۱۴هزار نفر بوده که تا کنون حدود چهار هزار نفر از آنها به هلاکت رسیده و بیش از هزار و چهارصد نفر هم مفقود شده‌اند.

بر اساس‌گزارش”رادیو‌ فرانسه” چهار گروه چچنی در منطقه حلب سوریه علیه دولت “اسد” می‌جنگند.

افراد اولین گروه که از شمال قفقاز به سوریه آمده‌اند به عنوان بهترین ستیزه‌جویان شناخته می‌شوند که این گروه متشکل از نظامیان قطر و عربستان سعودی می‌باشند و از طرف این دو کشور حمایت مالی می‌شوند.

در مورد این گروه، “گاردین” می‌نویسد: در میان تروریست‌های سوریه، بهترین‌سلاح‌های نظامی و جنگ‌افزار در دست قفقازی‌ها قرار دارد و آن‌ها از لحاظ جسمانی قوی‌ترین، بلندترین و با تجربه‌ترین افراد هستند.

گروه دوم از چچنی‌های حاضر در سوریه، “کیستس‌ها” (Kists) از اهالی (Geotgias) هستند، دو سرکرده آن‌ها با نا‌م‌های “ابوعمر الچچن” و “سیف الله” از شهر “پانکیس” (Pankis) هستند.

گروه سوم از جوانان چچنی که پابه‌پای تروریست‌ها در سوریه می‌جنگند، “پرو مسکو چچن” (Promoscow chechen) نام دارند، که تقریبا با ۲۵۰ هزار عضو  تحت سرکردگی”رمضان کادیرو” قرار دارند. “ابوحمزه” که خود را از سران شهر “پانکیس” می‌داند مدعی شده که بیشترین تروریست در جنگ سوریه از این گروه اروپایی هستند. افراد گروه سوم از دسته فقیر و کم درآمد جامعه هستند که بخاطر علاقه به خشونت و جنگ افزارها جذب این نیرو شده‌اند.

چچنی‌ها در قرن شانزدهم مسلمان شدند و فقر آن‌ها منبعث از مبارزاتی است که از قرن هجدهم برای مبارزه با سلطه روس‌ها آغاز کردند. در آن زمان سرکرده چچنی‌ها به نام “شیخ شامیل” که زبانزد همگان بود دستگیر شد. چچن‏‌ها پس از دستگیری “شیخ شامیل” در سال ۱۸۹۵ و تکمیل سلطه روس‌ها بر منطقه و سرکوب شدیدشان، از هر فرصتی برای نجات خود از سلطه روس‌ها و شوروی‌ها استفاده نمودند و تعدادی از آن‏ها آواره شده و به مناطق پیرامونی و حتی سرزمین عثمانی پراکنده شدند.

گروه چهارم از چچنی‌های معارض حاضر در سوریه را جوانانی تشکیل می‌دهند که تحصیل خود را رها کرده و با هدف جنگ علیه بشار اسد و پیوستن به گروه‌های مخالف دولت سوریه وارد این کشور شده‌اند.

هجوم چچنی‌ها‌ی ستیزه‌جو به سوریه:

بر اساس گزارش “پرس‌تی‌وی” هزارن سرباز چچنی به عنوان مجاهد! برای جنگ علیه سوریه و دولت “بشار اسد” از مرزهای ترکیه وارد کشور سوریه شده‌اند. بر اساس این گزارش ۱۴ هزار ستیزه‌جو چچنی به گروه‌های تروریستی در سوریه ملحق شدند که از لحاظ تعداد در رتبه اول قرار دارند.

بنابراین گزارش، تروریست‌های چچنی در عملیات‌های خود تفاوتی میان نظامیان و غیر نظامیان قائل نمی‌شوند. چچنی‌ها مدارس سوریه را بعنوان پایگاه برای زیر نظر قرار دادن نیروهای دولتی و طراحی حملات تروریستی در شمال حلب (پایتخت تجاری) اشغال کرده‌اند.

همچنین گفته می‌شود، نزدیک به ۴۰۰۰ چچنی در درگیری‌ها کشته و نزدیک ۱۵۰۰ نفر مفقود شده‌اند.

جنبش مسلح چچنی با عنوان “امارت اسلامی قفقاز” در سال ۲۰۰۷ ایجاد شد و جنبش‌های مسلح در شمال قفقاز را در برگرفت. موسسان این جنبش هدف خود را ایجاد یک کشور واحد در لوای اسلام می‌دانند.

به گزارش سایت “چچن سنتر” در سال ۲۰۱۱ میلادی شورای امنیت سازمان ملل تصمیم گرفت تا مجازات‌هایی را علیه القاعده و گروه‌های مرتبط با آن اعمال کند و جنبش “امارت قفقاز” نیز در این لیست قرار گرفت.

آمریکا نیز نام “عمروف” رهبر امارت اسلامی قفقاز را در لیست تروریست‌های تحت تعقیب قرار داده است و پنج میلیون دلار جایزه برای هر کسی که اطلاعاتی در خصوص این جنبش چچنی ارائه دهد، تعیین نموده است.

عمروف جز ۱۰ مرد خطرناک جهان می‌باشد!

نام و تصویر برخی از رهبران مبارزان چچنی:

“عربی بارایف”، “خطاب”، “رضوان احمدوف”، “ابو ولید الغامدی”، “ابو عمر سیف”، “ابو حفص اردنی”، “اصلان مسخادوف”، “شامیل باسایف”، “مهند”، “دوکو عمروف”، همگی از سرکرده‌های معروف گروه‌های تروریستی چچنی هستند که در زیر به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود.

“ماسخادوف” رهبر  جنبش اصلاح‌طلبی چچن و سومین رئیس جمهور جمهوری چچن “ایچکریا” بود. وی به سبب پیروزی‌های بااهمیت  در جنگ نخست چچن، که منجر به تأسیس جمهوری “چچن ایچکریا” شد، مقبولیت زیادی به دست آورده بود. وی در سال ۱۹۹۷ به عنوان رئیس جمهور چچن انتخاب شد.

بعد از آنکه شورشیان چچنی در سپتامبر ۲۰۰۴ مدرسه‌ای را در شهرک “بیسلان” در اوستیای شمالی مورد حمله قرار دادند و بیش از ۳۰۰ نفر را در آن ماجرا کشتند، مقامات روسی ده میلیون دلار جایزه برای کسی که اطلاعاتی جهت دستگیری ماسخادوف ارائه دهد، تعیین کرد.ند

“اصلان‌ماسخادوف” در سال ۲۰۰۵ و در جریان عملیاتی که نیروهای ویژه روسیه در نزدیکی شهرک “تولستوی یورت” در حوالی “گروزنی”، پایتخت چچن انجام دادند، به قتل رسید.


اصلان مسخادوف

“سامر صالح عبدالله السویلم” با نام مستعار “خطاب” در شهر “عرعر”، عربستان سعودی در سال ۱۹۶۲ متولد شد. “خطاب” رهبر پیشین مجاهدان عرب در قفقاز بود و در سال ۱۹۸۷ راهی افغانستان شد تا در صف مجاهدان مسلمان علیه شوروی بجنگند. وی ۱۵ سال علیه نیروهای روسیه فعالیت می‌کرد که این مخالفت‌ها از افغانستان آغاز شد و پس از آن به تاجیکستان رسید.

به نوشته روزنامه‌های روسی، “خطاب” در بین سال‌های ۱۹۷۹ تا ۱۹۸۹ در افغانستان علیه شوروی جنگید و روابط صمیمی با تشکلات “افغانی‌های عرب” (کسانی که در قفقاز و چچن نیز تحت فرمانش می‌جنگیدند) داشت.

“خطاب” در جریان اولین جنگ مسکو علیه چچن که در بین سال‌های ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۶ به وقوع پیوست، پا به این منطقه گذاشت و در آگوست ۱۹۹۹ میلادی با کمک “شامیل باسایف”، عملیات‌های مسلحانه‌ای در جمهوری داغستان روسیه که در مجاروت چچن قرار دارد، فرماندهی کرد. این عملیات‌ها با هدف ایجاد یک کشور اسلامی در قفقاز صورت می‌گرفت “خطاب” .در آوریل سال  ۲۰۰۲ به وسیله سم کشته شد.

سامر صالح عبدالله سویلم ملقب به خطاب

“ابوحفص‌اردنی” در سال ۱۹۷۳ در اردن به دنیا آمد و در سال ۱۹۹۵ پا به چچن گذارد. او در مجلس شورای نظامی عضویت داشت و فرمانده جنگ در چچن بود. “ابوحفص” تحت فرمان مبارز عربستانی به‌نام “سامر صالح عبدالله السویلم” (خطاب) کار می‌کرد.

وی به همراه “خطاب” چندین عملیات بزرگ را ترتیب داد و روابط نزدیکی با “شامیل باسایف”، رهبر مشهور چچنی داشت. “ابوحفص” در آوریل سال ۲۰۰۴ و بعد از اعلام خبر کشته شدن “ابوالولید الغامدی” که یکی از شاخص‌ترین جنگجویان چچن بود، به منصب فرماندهی ارتش چچن رسید. “ابوحفض اردنی” در مه سال ۲۰۰۲ با سم به قتل رسید.

ابو حفص اردنی

“شامیل‌باسایف”، فرمانده مجلس شورای نظامی چچن و متولد ۱۹۶۵ است. وی در جنگ اول چچن که در بین سال‌های ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۶ روی داد، به عنوان دشمن درجه۱ روسیه معرفی شد.

مسئولان روسیه‌ای وی را مسئول دو مورد شورشی می‌دانند که در ماه‌های آگوست و سپتامبر ۱۹۹۹ در جمهوری داغستان در مجاورت چچن به وقوع پیوست. روس‌ها “باسایف” را مسئول موج انفجاراتی می‌دانند که در شهرهای مختلف روسیه انجام گرفت و قربانی آن ۲۳۹   غیر نظامی بودند.

“باسایف” در فوریه سال ۲۰۰۰ هنگامی که مشغول هدایت عملیات فرار مبارزان چچنی از “گروزنی”، پایتخت چچن بود از روی یک مین رد شد و پای خود را از دست داد.

“باسایف” سرکرده‌گی گروه‌های مسلحی را که در آگوست سال ۱۹۹۹ با هدف ایجاد یک جمهوری اسلامی وارد داغستان شدند، بر عهده داشت. نیروهای روسی به تحرکات نظامی باسایف در داغستان خاتمه بخشیدند و حمله گسترده‌ای را برای تعقیب نیروهای وی در چچن انجام دادند.

“شامیل باسایف” فرمانده جدایی‌طلبان چچنستان در عملیات نیروهای ویژه روسیه در “جمهوری اینگوشتیا” کشته شد.

شامیل سلمان باسایف

“الحدث نیوز” طی گزارشی نوشت: “مسلم چچنی” مشهور به “ابو ولید” که از اعضای گروهک “جبهه النصره” بود، در ماه می ۲۰۱۲ از مرزهای ترکیه وارد سوریه شد. این تروریست چچنی به عنوان خشن‌ترین جنگجو در میان گروههای شبه نظامی مخالف سوریه، شهرت یافته است که سر ۳۷۸ سوریه‌ای را از تن جدا کرده است.

پایگاه‌های وابسته به تروریست‌‌های سوریه اعلام کرده‌اند که عملیات سربریدن طرفداران نظام سوریه در سراسر مناطق تحت کنترل شورشیان به “مسلم” واگذار می‌شد، و گاهی این تروریست چچنی دهها کیلومتر سفر می‌کرد تا سر یک شهروند نگون بخت سوری را که به دست شورشیان و تروریست‌ها افتاده است از تن جدا کند.

در روزهای اخیر، چندین پایگاه اینترنتی خبر هلاکت “ابوولید”، در “ریف لاذقیه” را منتشر کرده‌اند.

مسلم چچنی

 عملیات‌های تروریستی افراطیون چچنی در سوریه

بنابر اعلام سایت “مدرن‌توکیو‌تایمز” در نوامبر ۲۰۱۲، “چچنی‌ها” با معاضدت “جبهه النصره” عملیاتی انتحاری را علیه ارتش سوریه انجام دادند که در این عملیات، یک بیمارستان در حلب مورد هدف تروریست‌ها قرار گرفت.

بیمارستان قبل و بعد از انفجار در حلب

در اکتبر ۲۰۱۲ چچنی‌ها در درگیری‌های بسیاری با نیروهای هوایی سوریه در حلب شرکت داشتند، بنابر گزارش و اخبار ارسالی، چچنی‌ها با استفاده از سلاح‌های سنگینی چون “موشک اسکات” و بمب‌های شیمیایی، خسارات زیادی را در این منطقه ایجاد کردند.

همچنین سایت “مدرن‌توکیو‌تایمز” به نقل از مسئولان سازمان ملل گزارش داد: هجوم ستیزه‌جویان چچنی به سوریه در حال افزایش است.

بر اساس گزارش”بی‌بی‌سی”، با شروع سال ۲۰۱۳ و با افزایش درگیری‌ها در سوریه ،چچنی‌ها موقعیت را برای عملیات تروریستی و انتحاری مناسب دیده‌اند و اجرای بیش از ۲۰ عملیات را بر عهده گرفتند که در این عملیات‌ها بیش از صدها کشته و زخمی به جا مانده است.

بنابر گزارش سایت “بی‌بی‌سی” به نقل از “عمر شیشیانی”(Omar shishani)، رهبر سربازان ستیزه‌جو، چچنی‌ها حضور خود در جنگ‌ها‌ی سوریه را تمرینی برای کسب آمادگی خود برای مبارزه در روسیه می‌دانند.

در اکتبر ۲۰۱۲ چچنی‌ها در درگیری‌های بسیاری با نیروهای هوایی سوریه در حلب شرکت داشتند، بنابر گزارش‌های موجود تروریست‌های چچنی مجهز به سلاح‌های سنگینی چون “موشک اسکات”، بمب‌های شیمیایی و سلاح‌های کشتار جمعی هستند.

همچنین سازمان ملل در گزارشی به هجوم ستیزه‌جویان چچنی به سوریه پرداخت و ضمن نگرانی از افزایش حضور این افراد در سوریه، خواهان جلوگیری از ورود چچنی‌ها به سوریه شد.

جهاد نکاح زنان چچنی در سوریه:

به نقل از شبکه العالم، “زنان جنگجوی چچنی” از کوهستان‌های روسیه، تحت لوای القاعده به سوریه آمده‌اند تا در چارچوب فتوای القاعده برای جهاد علیه نظام سوریه به نظامیان کمک کنند. پایگاه خبری “الحدث نیوز” در اواسط سال گذشته از دستگیر شدن سه زن چچنی شرکت کننده در جنگ سوریه توسط ارتش این کشور در “حمص” خبر داد.

دختران بازداشت شده چچنی که ۲۷ تا ۳۴ ساله هستند و نشانه‌های “روسی” آنها کاملا آشکار است، در اعترافات خود بیان کرده‌اند که علاوه بر شرکت در اقدامات نظامی به عنوان تک تیر انداز در کنار گروه موسم به “عسکر طیبه”،  به فتوای جهاد نکاح نیز عمل کرده‌اند.

یک منبع نظامی سوری گفت: اعترافات دختران چچنی نکات مهمی را درباره سرکرده‌های گروه‌های مسلح خارجی که با نام القاعده و گروه موسوم به “مهاجرین و انصار” در سوریه فعالیت می‌کنند، فاش و مشخص کرده است که ۶۰ درصد اعضای این گروه چچنی هستند. خاطرنشان می‌شود که زنان چچنی بازداشت شده از طریق سفارت مسکو در دمشق، تحویل مقامات روس می‌شوند تا به وضعیت آنها رسیدگی گردد.

حمایت عربستان سعودی از تروریست‌های چچنی‌:

بنابر گزارش “مدرن‌توکیو‌تایمز”، چچن و “اتحادیه قفقاز” سالیانه ۱۳۰ میلیون دلار کمک‌های مالی از سازمانها و افراد مختلف که غالبا از کشورهای خاورمیانه، پاکستان، بوسنی، آلبانی، شبه جزیره عربستان و … می‌باشند، دریافت می‌کند.

 سعودی‌ها به پشتوانه‌ی قدرت رسانه‌ای و لابی با اسرائیل، و  نفوذی که در مناطق انرژی و بخش‌های مالی دارند، کمک‌های مالی و نظامی هنگفتی به جمهوری چچن می‌کند و نیروهای خود را برای کمک به سرکوب مخالفان به کمک تروریست‌های چچنی‌ می‌فرستد.

تروریست‌های دست پرورده آمریکایی:

“رمضان قدیروف” رئیس جمهور چچن، معتقد است: “آنها(تروریست‌های چچنی) در آمریکا بزرگ شده‌اند و تمایلات و رفتارها و عقاید آنها در آمریکا شکل گرفته است. لازم است که ریشه‌های این عمل شیطانی را در آمریکا پیدا کرد.”
بازخوانی رفتار و اعمال خشونت آمیز ستیزه‌جویان چچنی مهره تأیید دیگری است بر این وقعیت که ظهور گروهک‌های تروریستی و بنیاد‌گرا در نقاط مختلف دنیا نشات گرفته از رویکرد‌های سلطه‌جویانه و اقتدارگرانه سردمداران کاخ سفید است؛ به عبارتی دیگر واشنگتن اگر‌چه با روکش خوش رنگ و لعاب دموکراسی افکار عمومی جهانیان را فریب می‌دهد اما حاکمان آمریکا به اقتضای منافع خود زمینه رشد و نمو  گروه‌های تروریستی را فراهم می‌کند تا بتواند با ایجاد نا‌امنی در کشور‌های هدف پروژه سرکردگی خود را تثبیت کنند.

انتهای پیام/

۰ ۰ رای ها
رأی دهی به مقاله
لینک کوتاه : https://kamalemehr.ir/?p=32017

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x