تارخ انتشار: پنجشنبه ۴ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۲:۲۷
کد خبر : 156483
چاپ خبر

گوشت چرخ‌کرده تقلبی را چگونه بشناسیم؟

یک متخصص علوم و صنایع غذایی درباره قرمزی بیشتر برخی از گوشت‌های چرخ کرده گفت: در برخی موارد، رنگ قرمز واقعاً به علت استفاده بیشتر از گوشت است. اما تقلباتی هم ممکن است توسط برخی شرکت‌های بسته بندی غیرمتعهد انجام شود. مثلاً پودر خون اضافه کنند.

«کمال مهر»؛ آراسب دباغ مقدم با اشاره به درجه‌بندی گوشت‌های چرخکرده و روش‌های تقلب برخی فروشندگان گوشت اظهار داشت: گوشت چرخکرده اغلب با مقداری از چربی‌های دام مخلوط می‌شود و گاهی شرکت‌هایی که اخلاق و وجدان کاری را رعایت نمی‌کنند تقلباتی هم در این موارد انجام می‌دهند که قابل پیگیری است.

وی ادامه داد: هر چند از لحاظ نظری، گوشت همه قسمت‌های دام را می توان چرخ کرد، اما به طور معمول، گوشت‌های درجه یک معروف به کبابی مانند راسته، چرخ نمی‌شود. چرخ کردن به طور عمده، برای گوشت‌های درجه دو معروف به خورشتی مانند سردست، یا گوشت‌های درجه سه معروف به آبگوشتی است.
به گفته این متخصص، در برخی از گوشت‌های چرخ کرده مقداری از چربی‌های بدن دام با گوشت مخلوط شده و چرخ می‌شود و میزان چربی افزوده شده به وجدان کاری شرکت تولید و بسته بندی کننده و همچنین نحوه نظارت بهداشتی دکتر دامپزشکی که ناظر فنی-بهداشتی شرکت گوشتی است بستگی مستقیم دارد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گفت: ورود گره‌ها یا غدد لنفاوی در گوشت چرخکرده، ممکن است بعضاً به طور ناخواسته اتفاق بیفتد اما اگر سایر اعضا مانند طحال، لوزالمعده یا غدد پستانی به گوشتی که قرار است چرخ شود اضافه شود تقلب محسوب می شود که معمولا شرکت های دارای اخلاق و خوشنام و معتبر از انجام چنین کارهایی پرهیز می کنند.
وی درباره قرمزی بیشتر برخی از گوشت‌های چرخ کرده گفت: در برخی موارد، رنگ قرمز واقعاً به علت استفاده بیشتر از گوشت است. اما تقلباتی هم ممکن است توسط برخی شرکت‌های بسته بندی غیرمتعهد انجام شود. مثلاً با افزودن پودر خون، مواد رنگی یا نیتریت سدیم، رنگ گوشت را برای القای تازگی، سلامت و جلب توجه مشتری قرمزتر می‌کنند که می‌تواند تهدید کننده سلامت مصرف کننده باشد و چنین کاری پیگرد قانونی دارد.
این متخصص علوم و صنایع غذایی، خاطرنشان کرد: افزودن مواد نگهدارنده نیز برای افزایش ماندگاری گوشت به صورت قانونی مجاز نیست و به طور معمول گوشت چرخکرده در یخچال، حدود ۷۲ ساعت یا ۳ روز قابلیت نگهداری دارد و مدت نگهداری آن در فریزر بسته به چربی گوشت متفاوت است./شفاآنلاین

پاسخی بگذارید »

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

  • آخرین اخبار
  • حتی صندوق نسوزهای پلاسکو هم سوختند و جزغاله شدند
    بازیگری که ازدواج کرد+ عکس
    توهین وقیحانه شازده پهلوی به آتش نشانان شهید پلاسکو!
    بدهی نجومی یک پاسدار به سپاه!
    بارها مخفیانه به سر صحنه حادثه پلاسکو رفتم
    چرا خانم‌های خوش‌تیپ صبح زود از خواب بیدار می‌شوند؟
    عکس/ بیهوش‌شدن رئیس‌اتاق‌بازرگانی در حین سخنرانی
    اولین کار اوباما به عنوان یک شهروند عادی
    مایلی‌کهن:چه ایرادی دارد برانکو جای کی‌روش را بگیرد؟
    وقتی هیئت مدیره «پلاسکو» برای زیباسازی حوض‌ها هزینه میلیونی می‌کرد/ دلگرمی مسئولان از تجهیزات فنی قرارگاه خاتم الانبیاء +عکس
    عکس/ تجهیزات فوق سنگین قرارگاه خاتم برای کمک به آواربرداری پلاسکو
    کدام خواننده انگشتر شاه ایران را به دستشویی انداخت؟
    احضار بیش از ۷۰ نفر در موضوع فیش‌های نجومی/ ارتباط میان دانیال زاده و حسین فریدون کاملاً مشهود است
    بازگشت مردم به قسمت‌های آزادشده موصل
    در پرسپولیس کسی جرأت ندارد با این دو بازیکن شوخی کند
    دزد ساختمان پلاسکوی تهران در دام پلیس
    شهید میرزاخانی؛ «آتش نشانی» که آرزو داشت «مدافع حرم» شود
    پیام همسران شهدای مدافع حرم به همسران شهدای آتشنشان
    ازدواج‌های اجباری، پیوندهای نامیمونی که بخت جوانان را سیاه می‌کند
    بیش از۱۱ هزار فقره ثبت ازدواج البرزی ها در سال جاری
    تمامی حقوق متعلق به وبسایت خبری تحلیلی کمال مهر بوده و هرگونه کپی برداری تنها با ذکر منبع مجاز خواهد بود.
    Powerd By: Kordaki.Net