سید محمد کاظم علوی مقدم یکی از کارآفرینان استان البرز است که یک سال است با اخذ مجوز های لازم شروع به کار کرده است و عرصه فعالیت وی تولید چیپس میوه، کشمش پلویی، انجیر و پسته های شور با نمک دریاچه ارومیه است.
وی در رابطه با اهداف این کار می گوید: هدف از این کار تولید محصولات سالم بود و از مسئولین انتظار داریم که با حذف واردات محصولات، قدمی در راستای حمایت از تولید کننده داخلی بردارند.
در ادامه پای گفتگوی خواندنی این تولید کننده با خبرنگار اسنا می نشینیم.
* محصولات خود را نام ببرید و ویژگی های آن ها را بیان کنید.
محصولات ما بیشتر خشکبار است که شامل چیپس میوه، کشمش پلویی، انجیر ، زرشک و پسته با نمک دریاچه ارومیه و زعفران است که استفاده از رنگ های خوراکی و جوهر لیمو در آنها اجتناب شده است و کیفیت خوبی را داراست. و سعی داریم که در قدم بعدی به سمت چاشنی های غذا، ترشیجات و شوریجات برویم و بتوانیم به صورت ارگانی یا یک نفره محصولاتمان را ارائه کنیم.
* هدف از تولید این محصولات چه بود؟
هدف کار ما این بود که محصولاتی بر پایه سلامت تولید کنیم و به سوپر مارکت ها و بوفه مدارس که به مقیاس کم استفاده می کنند ارائه دهیم و می توانم بگویم که اولین نفری هستیم که در استان البرز توانسته ایم چیپس میوه را به مکان های مختلف ارائه دهیم.
*با توجه به اینکه شما یک تولید کننده کوچک محسوب می شوید، چند نفر را مشغول به کار کرده اید؟
در حال حاضر ۱۰ نفر را شاغل به کار کرده ایم در قسمت های فروش، پخش، تامین کالا و تولید که یک مسئول فنی داریم، دو نیروی تولید، ۴ نیروی فروش و یک منشی که برای صدور فاکتور ها و تنظیم کار مشغول به فعالیت هستند و نیرو های بازاریاب مقطعی به ما افزوده می شوند.
*کار شما نیاز به کسب چه مجوز هایی داشت؟
ما برای اینکه کار آفرینی کنیم به جهاد کشاورزی درخواست مجوز دادیم و با گسترش فضا برای اینکه کار کاملا بهداشتی باشد و بازدید جهاد کشاورزی توانستیم مجوز را بگیریم و برای ثبت برند اقدام کنیم که بعد از ثبت برند توانستیم کار های بهداشت را پیگیری کنیم.
*چه مدت زمانی طول کشید تا شما توانستید مجوز ها را اخذ کنید؟
تقریبا برای جهاد کشاورزی دو ماه طول کشید و مراحل ثبت برند نیز ۴ تا ۸ ماه به طول انجامید که ۴ ماه نیز برای گرفتن مجوز بهداشت زمان نیاز بود که اگر کسی بخواهد این کار را شروع از زمانی که اقدام کند تا زمانی که مجوز ها را بگیرد یک سال زمان لازم است.
*از مشکلاتی که یک کار آفرین دارد را مطرح کنید.
بخش تولید مشکلات خاص خود را دارد، و بروکراسی اداری که باید انجام شود زمان زیادی را از کار آفرین می گیرد.
*آیا شما از وام هایی که به کار آفرینان می دهند استفاده کرده اید؟
واقعیت این است که بنده پیگیری کردم اما بروکراسی اداری آن خیلی طولانی است و مبلغ آن نیز ناچیز است و برخی نیز بعد از اینکه مجوز ها و وام ها را میگیرند دیگر تولید واقعی را ندارند که این عرصه را بر تولید کننده های واقعی تنگ می کند، لذا باید نظارت ها بیشتر باشد.
*پیشنهاد شما به کسانی که می خواهند پا به این عرصه بگذارند چیست؟
به نظر بنده اگر شخصی می خواهد این کار را شروع کند اول از تولید کننده های کوچک را پیدا کند و سفارش محصول دهد و از مجوز آنها استفاده کند و با ظرفیت خالی ها کار کند، چون برخی شروع می کنند و ممکن است که در وسط کار با مشکلاتی مواجه شوند، اما با همکاری و و استفاده از ظرفیت خالی ها و کار گروهی میتواند این کار را به ثمر بنشانند، اما متاسفانه این فرهنگ در کشور ما ضعیف است و اعتماد ها کم است که باید بر روی این مسئله از لحاظ فرهنگی کار شود.
*انتظار شما از مسئولین …
اولین توقعی که ما از مسئولین داریم این است که یک همکاری مساعدی را انجام دهند که این موضوع خیلی اهمیت دارد، که در موضوع کار آفرینی تنها نهادی که همکاری می کند جهاد کشاورزی است و برخی نهاد ها فقط سنگ جلوی پای کارآفرین می اندازند، و دومین توقع ما این است که یک همکاری موثری انجام دهند و با حمایت از تولید کننده های داخلی و حذف واردات گامی هم در راستای حمایت از تولیدات داخلی و هم اقتصاد مقاومتی بردارند و موضوع آخر اینکه بروکراسی اداری که برای اخذ مجوز ها کوتاه تر شود تا کارآفرین زمان خود را از دست ندهد و نظارت های بعد از آن بر تولید کننده ها را داشته باشند.
۴ / ۷
انتهای پیام/