تاریخ : سه شنبه, ۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Tuesday, 23 April , 2024
1

رتبه ایران در ثبت اختراع نانو فناوری

  • کد خبر : 22883
  • 26 بهمن 1392 - 10:03
رتبه ایران در ثبت اختراع نانو فناوری

در سال تعداد ۲۱ هزار و ۳۸۰ پتنت مرتبط با فناوری نانو در اداره اختراعات آمریکا (USPTO) به ثبت رسیده است که آمریکا با داشتن ۱۲۲۰۵ اختراع ثبت شده در این اداره رتبه اول را به خود اختصاص داد و ایران نیز در این سال با رشد ۲۰ درصدی در ثبت اختراعات نسبت به سال ۲۰۱۲ با ثبت ۱۲ پتنت نانو رتبه ۳۰ جهانی را به دست آورد

کمال مهر: در سال تعداد ۲۱ هزار و ۳۸۰ پتنت مرتبط با فناوری نانو در اداره اختراعات آمریکا (USPTO) به ثبت رسیده است که آمریکا با داشتن ۱۲۲۰۵ اختراع ثبت شده در این اداره رتبه اول را به خود اختصاص داد و ایران نیز در این سال با رشد ۲۰ درصدی در ثبت اختراعات نسبت به سال ۲۰۱۲ با ثبت ۱۲ پتنت نانو رتبه ۳۰ جهانی را به دست آورد.

بر اساس پایگاه مدیریت بانک اطلاعات شاخص‌های فناوری نانو (استت ‌نانو) وابسته به ستاد توسعه فناوری نانو  در سال ۲۰۱۳ بیش از نیمی از اختراعات ثبت شده (پتنت) و در حال ثبت مرتبط با فناوری نانو در اداره ثبت اختراع آمریکا (USPTO) متعلق به آمریکا بوده است.

ژاپن، کره جنوبی و آلمان کشورهای بعدی در این رده‌بندی هستند. ایران نیز در سال ۲۰۱۳ حدود ۲۰ اختراع نانویی ثبت شده یا در حال ثبت در این اداره دارد.

بر اساس این آمار که به تفکیک پتنت‌های نانو و اختراعات در حال ثبت نانو درسایت استت‌‌نانو منتشر شده، در سال ۲۰۱۳ در مجموع تعداد ۲۱ هزار و ۳۸۰ پتنت مرتبط با فناوری نانو در USPTO ثبت شده و تعداد ۳۰ هزار و ۵۶۹ اختراع نانو نیز در مرحله انتشار و در حال ثبت است. تعداد پتنت‌های نانوی اداره ثبت اختراع آمریکا نسبت به سال ۲۰۱۲ بیش از ۶۰ درصد رشد داشته است.

پتنت‌های مبتنی بر فناوری نانو آمریکا از مجموع پتنت‌های نانوی سایر کشورهای جهان بیشتر است و حدود ۵۷ درصد از کل پتنت‌های فناوری نانو در USPTO را در سال ۲۰۱۳ شامل می‌شوند.

پس از آمریکا کشورهای ژاپن، کره جنوبی، آلمان، تایوان، فرانسه، چین، هلند، انگلستان، سوئیس و کانادا دارای بیشترین تعداد پتنت‌های مبتنی بر فناوری نانو در USPTO هستند.

در میان کشورهای برتر جهان در این رتبه‌بندی، آلمان، چین، انگلستان و سوئیس ارتقا رتبه و تایوان، هلند و کانادا تنزل رتبه داشتند. این در حالی است که پتنت‌های نانوی انگلستان، سوییس و کانادا بسیار به یکدیگر نزدیک بوده و اختلاف این ۳ کشور با یکدیگر ۲ پتنت است.

کشورهای برتر براساس تعداد پتنتهای فناوری نانو درUSPTO در سال ۲۰۱۳

رتبه

کشور

تعداد ثبت پتنت

سهم به درصد

۱

ایالات متحده آمریکا

۱۲۲۰۵

۵۷.۰۹

۲

ژاپن

۳۱۸۲

۱۴.۸۸

۳

کره جنوبی

۹۴۳

۴.۴۱

۴

آلمان

۸۸۶

۴.۱۴

۵

تایوان

۶۴۹

۳.۰۴

۶

فرانسه

۵۶۱

۲.۶۲

۷

چین

۴۲۰

۱.۹۶

۸

هلند

۳۹۷

۱.۸۶

۹

انگلستان

۲۶۶

۱.۲۴

۱۰

سوئیس

۲۶۵

۱.۲۴

۱۱

کانادا

۲۶۴

۱.۲۳

۱۲

سنگاپور

۱۲۹

۰.۶۰

۱۳

بلژیک

۱۱۳

۰.۵۳

۱۴

استرالیا

۱۰۰

۰.۴۷

۱۵

ایتالیا

۹۷

۰.۴۵

بر اساس این رتبه بندی در سال ۲۰۱۳ تعداد ۳۰ هزار و ۵۶۹ اختراع نانو در USPTO در حال ثبت است که در مقایسه با سال ۲۰۱۲ معادل ۱۴.۶ درصد رشد داشته است. در این شاخص نیز آمریکا با ۱۷ هزار و ۱۷۷ اختراع نانو در رتبه اول قرار دارد به این ترتیب سهم این کشور از کل اختراعات نانویی منتشر شده در USPTO بیش از ۵۴ درصد است.

تعداد درخواست ثبت اختراع در حوزه فناوری نانو در سال ۲۰۱۳

رتبه کشور درخواست ثبت اختراع در نانو فناوری سهم ۵۴.۷۹درخواست ثبت کشورها به درصد
۱ ایالات متحده آمریکا ۱۷۱۷۷ ۵۴.۷۹
۲ ژاپن ۴۱۸۷ ۱۳.۳۵
۳ کره جنوبی ۱۷۸۹ ۵.۷۱
۴ آلمان ۱۴۶۵ ۴.۶۷
۵ تایوان ۱۲۶۸ ۴.۰۴
۶ فرانسه ۹۲۷ ۲.۹۶
۷ چین ۸۴۲ ۲.۶۹
۸ انگلستان ۵۹۹ ۱.۹۱
۹ سوئیس ۵۰۴ ۱.۶۱
۱۰ کانادا ۴۹۶ ۱.۵۸
۱۱ هلند ۴۴۷ ۱.۴۳
۱۲ سنگاپور ۲۴۴ ۰.۷۸
۱۳ بلژیک ۲۳۲ ۰.۷۴
۱۴ ایتالیا ۱۹۹ ۰.۶۳
۱۵ استرالیا ۱۹۳ ۰.۶۲

طبق این گزارش ایران در سال ۲۰۱۳ با ثبت ۱۲ پتنت نانو در اداره ثبت اختراع آمریکا در میان کشورهای جهان در رتبه سی ام قرار گرفته که با وجود رشد ۲۰ درصدی در تعداد پتنت‌های نانو، نسبت به سال گذشته ۴ پله افت داشته است.

ایران از لحاظ تعداد اختراعات در حال ثبت در سال ۲۰۱۳ افت چشمگیری داشته و با انتشار ۸ اختراع نانو در USPTO از رتبه ۲۹ در سال ۲۰۱۲ به رتبه ۴۰ در سال ۲۰۱۳ نزول کرده است. پتنت‌های نانوی ایران حدود ۳۱ درصد از کل پتنت‌های ایران در این اداره را شامل می‌شوند.

ایران در این رتبه بندی پس از کشورهای روسیه با ۱۸ ثبت اختراع، مالزی با ۱۵ ثبت اختراع، آفریقای جنوبی با ۱۴ ثبت اختراع و مکزیک با ۱۳ ثبت اختراع قرار گرفته است.

 

 

 

 

خبرگزاری مهر

۰ ۰ رای ها
رأی دهی به مقاله
لینک کوتاه : https://kamalemehr.ir/?p=22883

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x