تاریخ : جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳ Friday, 19 April , 2024
0

قدیمی‌ترین سیارات بیگانه‌ای که تاکنون کشف شدند + عکس

  • کد خبر : 42447
  • 22 خرداد 1393 - 12:50
قدیمی‌ترین سیارات بیگانه‌ای که تاکنون کشف شدند + عکس

براساس محاسبات تیم کارشناسی، این سیاره بیگانه تقریبا از جرم مشتری بیشتر است و دوره چرخشش به دور ستاره اش تقریبا هفت روز طول می کشد.

به گزارش خبرنگار علمی کمال مهر،‌ در سال ۲۰۱۳ دو سیاره بزرگ به اندازه مشتری که به دور یک ستاره ای بنام  ۱۱۹۵۲ HIP و در فاصله ۳۷۵ سال نوری می چرخیدند کشف شدند، اما به گفتۀ دانشمندان ماکس پلانک، سیارات این منظومۀ ستاره ای قدیمی ترین سیارات بیگانه ای هستند که تاکنون کشف شده اند.
تصویری از منظومۀ ستاره ای ۱۱۹۵۲ HIP و دو سیاره مشتری مانند آن
در طول یک بررسی با استفاده از سرعت شعاعی که در آن ستاره شناسان دوره ای از لرزش یک ستاره را با توجه به میدان گرانشی تماشا می کردند اثری از دو سیاره را به دور این ستاره یافتند. به گفته دانشمندان سن ستاره مادری ۱۲.۸ میلیارد سال براورد می شود و بنابراین سیارات آن نیز باید در ابتدای جهان هستی در کمتر از یک میلیارد سال بعد از بیگ بنگ شکل گرفته باشند. بر اساس محاسبات تیم کارشناسی، این سیاره بیگانه تقریبا از جرم مشتری بیشتر است و دوره چرخشش به دور ستاره اش تقریبا هفت روز طول می کشد. سیاره فراخورشیدی دیگر جرمی نزدیک به سه برابر جرم مشتری دارد و دارای یک مدار چرخش نه و نیم ماهه است.
اغلب سیارات فقط زمان اندکی بعد از شکل گیری ستاره ها شکل می گیرند. سیارات نسل دوم نیز ممکن است بعد از مرگ ستاره شکل بگیرند، که هنوز این نکته قابل بحث است.
این کشف نشان می دهد که ممکن است، سیارات در جهان اولیه علیرغم اینکه ستاره ها، فاقد عناصر سنگینی مانند هیدروژن و هیلیوم باشند، شکل بگیرند و این برخلاف نظریه ای است که بطور گسترده پذیرفته شده است. این مدل بنام مدل رشد پیوسته می گوید که برای تشکیل سیارات عناصر سنگین مورد نیاز است که در مورد منظومۀ ستاره ای HIP 11952 میزان آهن تنها به اندازه یک درصد خورشید ماست.
jpeg
نظریه فوق تاکنون توسط مشاهدات حمایت شده است، زیرا بیشتر سیاراتی که به دور ستاره ها شف شده اند نسبتا جوان هستند و از مقدار متوسط یا بالای فلزات برخوردار بودند.
اما ستیاوان می گوید دانشمندان فکر می کنند که این مدل درست است، زیرا سیارات شکار شده با استفاده از داده های ماموریت کپلر ستاره های جوان مانند خورشید را هدف قرار دادند و برای بررسی این موضوع لازم است که یک بررسی از سیاره هایی در اطراف ستاره های کم فلز نیز صورت بگیرد.
انتهای پیام/
۰ ۰ رای ها
رأی دهی به مقاله
لینک کوتاه : https://kamalemehr.ir/?p=42447

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x